Yeni Yıl

9 Ocak 2010 Cumartesi




Malzemeler:
4 sb. un
2 yk yoğurt
Yarım çk. karbonat
Tuz
Su

İç Malzemesi:
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:
Malzemeler karışrılırıp yumuşak bir hamur elde edilir ve 10 dk. dinlendirilir.
Diğer tarafta, kuru soğan çok ince doğranır ve diğer iç malzemelerle karıştılır.Sulu bir karışım elde edilir.
Hamur ince açılır ve bir kapak yardımıyla daire şeklinde kesilir. Yarısına iç malzemeden yayılır ve diğer yarısı bunun üzerine kaparılır.Çatal yardımıyla uçlarının birbirine yapışması sağlanır.
Önceden kızdırılmış bol sıvı yağda her iki yüzü de kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır.Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...

Püf Noktası: Hamurun kenarları iç malzemenin akmaması için sıkıca yapıştırılmalıdır. Bunun için hamur, iç malzemesi konduktan ve ikiye katlandıktan sonra ruletle kesilirse daha iyi yapışması sağlanmış olur.
Hamur açılırken yapışmaması için hafifçe unlanabilir fakat  fazla unlu olması, böreklerin pişerken yağ çekmesine neden olacağından, kızgın yağa bırakılmadan önce unun  fazlası alınlalıdır.



Benzer Yazılar:

  • Kıymalı BörekMalzemeler:1 kg yufkaYarım kg yufka1 adet soğanBaharat(karabiber, kimyon)Yarım demet ince kıyılmış maydonoz2 yumurta (yumurtaların beyazları kıymalı içe katılacak)1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı ılık s… Read More
  • Kolay Puf BöreğiMalzemeler:Bu tarif (tarif defterinden tanıdığım) sevgili Yetur a aittir, kendisine teşekkür ederim.4 su bardağı un2 yumurta1 çay bardağ ılık su1/2 çaybardağı sirke1 çay kaşığı kabartma tozuTuzİç malzemesi:beyaz peynirince kı… Read More
  • AçmaMalzemeler:2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)3-4 yemek kaşığı toz şekeraldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)1 çay kaşığı tuzYapılışı:Ilık sütün içine mayayı, bi… Read More
  • Paçanga BöreğiMalzemeler: (16 adet)200 gr. pastırma4 yufka350 gr. dil peyniri3 adet yeşil biber2 adet domatesYapılışı:Peynir, biber ve domates ince ince dilimlenir.Yufkalar dörde bölünür.Her bir yufkaya malzemelerden birer dilim konur ve g… Read More
  • Rulo PoğaçaMalzemeler:2 yumurta (birinin beyazı peynir için, sarısı da üzeri için ayrılır)1 çay bardağı sıvı yağYarım paket yumuşak margarin1 su bardağı yoğurt1 çay kaşığı kabartma tozu (içine yarım limon suyu sıkılacak)3 yemek kaşığı ş… Read More

6 yorum:

LEZZETİN ASLI dedi ki...

en sevdiğim hamurişlerinden biridir.ellerinize sağlık:)))

lezzettabağı dedi ki...

Sağol Aslı cığım, biz de çok seviyoruz ama yinede kızartma olduğu için çok sık yapmamaya çalışıyorum.. teşekkürler, sevgiler

balböcükleri dedi ki...

aman yarebbim hayallerimdeki bööööörek çiğ böööööörek:)ya bayılıyorum ben buna yanında bol köpüklü ayran aldım ben tarifi şikerim.millete ben buldum bu böreği şükranınki kötü oluyo diicem:))ellerine sağlık muck

lezzettabağı dedi ki...

Canın sağolsun serpilciğim, gerçekten çok lezzetli bir börekoluyor, bnece herkes çok kolay yapabilir... Kocaman sevgiler..

Gönül dedi ki...

şükran ablacımmmmmmmmmmm senmisin:)))) canımsınnn msj okudum şaşırdım :)) neyse heyecan yaptım sanırım özledim seni valla....ellerine sağlık böreğinde enfes görünüyor...kocaman öpüyorum sevgilerimle

lezzettabağı dedi ki...

Canım gönülcüğüm seni buralarda görmek ne güzel..En kısa zamanda görüşmek dileğiyle öpüyorummmm..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı