Yeni Yıl

23 Eylül 2009 Çarşamba


















Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız.

Malzemeler:
 Beğendi için:
6 orta büyüklükte patlıcan
2 yemek k. un
2 yemek k.tereyağı
1 su bard. süt
Tuz,karabiber
1 su bard.rende kaşar

Et yahnisi için:
750gr. koyun eti (kuşbaşından biraz ufak doğranmış)
2 kuru soğan
1 domates,1 yemek k.salça
Sıvıyağ,tuz karabiber, biberiye

Yapılışı:
Et öncelikle domates hariç diğer malzemelerle karıştırılıp bir kaç saat üzeri örtülerek bekletilir. Sonra yumuşayana kadar pişirilir, gerekirse azar azar sıcak su ilave edilir. Tuza ve baharatı ayarlanır.
Diğer tarafta patlıcanların üzerlerine çatalla birkaç delik açılır ocakta veya ızgarada her tarafı közlenir ve kabukları soyulur. Kararmamaları için üzerlerine limon sıkılır. İncecik kıyılır. Bir tavaya tereyağı alınır,ocakta rengi dönene kadar kavrulur,kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve birkaç dakika birlikte kavrulur. Azar azar sıcak süt ilave edilerek beğendinin kıvama gelmesi sağlanır. Tuz ve karabiber eklenir ve servis tabağına alınmadan içine rende kaşar konup sıcakken hafifçe karıştırarak erimesi sağlanır. Tabağa alınıp üzerine pişen etten konur ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Sevgili İsmet Hanım'ın İftar Davetiİsmet henım yeğenimin kayınvalidesi.Elazığlılar ve eli hem çok lezzetli , hem de çok becerikli birisi. Yine döktürmüştü.Ne yazıkki çok fazla resimleyemedim.Yemek Menüsü:Döğme çorba (yöresel)İçli köfte (her biri ceviz kadar öz… Read More
  • İyi BayramlarMerhabalar!Öncelikle herkesin Ramazan Bayramı'nı buradan kutlarım.Daha nice sağlıklı ve mutlu bayramlar geçirmek en büyük dileğim.Bu aralar blogla hiç ilgilenemedik annemle, çünkü bilgisayar arıza yaptı, fotoğraf da koyamadan… Read More
  • Bugünlerde yemek le ilgili birşeyler yazamadığım için beni bağışlayın. Ama daha önce de zaman zaman önemsediklerimizden, sevdiklerimizden ve değer verdiklerimizden bahsedeceğimi yazmıştım. İşte en çok o değeri hakeden birisi … Read More
  • Sobelendim!! Sevgili http://tazenane.blogspot.com/ beni sobelemiş. Ben de cevaplarımı yazıyorum.1-Adınız?Anne:ŞükranKızı:Canan2-Nerelisiniz?Anne:KayseriKızı:Ankara3-Yaşadığınız il?Anne:AnkaraKızı:İstanbul4-Meslek?Anne:Bank… Read More
  • Ablamın İftar DavetiHafta içi ablamlarda iftar yemeğine davetliydik.Yemekler çok lezzetli ve enfes görünüyordu.Aslında yemek bahane, maksat bir arada olmaktı ve keyifli bir sohbetle geçti.Önceki günlerde yeğenimde ve sonra da onun kayınvalidesin… Read More

3 yorum:

zeynepin sesi dedi ki...

çok severim ben et yemeklerini :)ağzım adını duyunca başlar sulanmaya :) madem değer diosun,e o zaman deniim :)

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili zebiş, gerçekten denersen o lezzeti kaçırmamış olursun.sevgiler ..

Stil Direktoru dedi ki...

ya o değil de şeker ben bu yemeğin veya kadın budu köfte gibi garip isimli yemek adlarının nerden geldiğini merak ederim hep yazsana bir ara biliyorsan :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı