23 Eylül 2009 Çarşamba
23 Eylül 2009 Çarşamba
07 - Yöresel Yemekler, 21 - Bizden Size
3 yorum
Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız.
Malzemeler:
Beğendi için:
6 orta büyüklükte patlıcan
2 yemek k. un
2 yemek k.tereyağı
1 su bard. süt
Tuz,karabiber
1 su bard.rende kaşar
Et yahnisi için:
750gr. koyun eti (kuşbaşından biraz ufak doğranmış)
2 kuru soğan
1 domates,1 yemek k.salça
Sıvıyağ,tuz karabiber, biberiye
Yapılışı:
Et öncelikle domates hariç diğer malzemelerle karıştırılıp bir kaç saat üzeri örtülerek bekletilir. Sonra yumuşayana kadar pişirilir, gerekirse azar azar sıcak su ilave edilir. Tuza ve baharatı ayarlanır.
Diğer tarafta patlıcanların üzerlerine çatalla birkaç delik açılır ocakta veya ızgarada her tarafı közlenir ve kabukları soyulur. Kararmamaları için üzerlerine limon sıkılır. İncecik kıyılır. Bir tavaya tereyağı alınır,ocakta rengi dönene kadar kavrulur,kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve birkaç dakika birlikte kavrulur. Azar azar sıcak süt ilave edilerek beğendinin kıvama gelmesi sağlanır. Tuz ve karabiber eklenir ve servis tabağına alınmadan içine rende kaşar konup sıcakken hafifçe karıştırarak erimesi sağlanır. Tabağa alınıp üzerine pişen etten konur ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar:
Ramazan Bayramınız kutlu olsun Sevdiklerinizle birlikte barış, huzur, sağlık ve afiyet dolu nice Bayramlar dilerim... Hayatınız lezzet dolsun. … Read More
Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler günü kutlu olsun.. Dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlığıdır.. Başta babam olmak üzere tüm öğretmenlerin bu güzel gününü kutluyorum . Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk' ü de buradan saygıyl… Read More
Bu Şiiri Annesini Kaybeden Herkese İthaf ediyorum. ANNE Tarihten bir yaprak o yorgun yüzün, Her gün biraz daha soluyor anne. İçime uzaktan gelen bir hüzün, İnan ki şimdiden doluyor anne. Günahsa yolundan saptıklarımız, Bağışla çocukça yaptıklarımız, Gözümün ö… Read More
İFTARDA DAVET SOFRALARIMIZSevgili blogseverler, sayfamızda yaşanan sorunun giderilmesinden sonra yeniden yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ramazanın üçüncü hafta sonu da akrabalar yemekte bizdelerdi. Tabi bende üç dört gün önceden hazırl… Read More
Kitap Çekilişi! Sizlere hiç bahsettim mi hatırlamıyorum. Kızlarımın ikisi de benim gibi birer blog sahibi. Küçük kızım moda üzerine yazıyor, büyük kızım ise en büyük tutkusu kitaplar üzerine. Kitap okumaya o kadar düşkün ki… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
çok severim ben et yemeklerini :)ağzım adını duyunca başlar sulanmaya :) madem değer diosun,e o zaman deniim :)
Sevgili zebiş, gerçekten denersen o lezzeti kaçırmamış olursun.sevgiler ..
ya o değil de şeker ben bu yemeğin veya kadın budu köfte gibi garip isimli yemek adlarının nerden geldiğini merak ederim hep yazsana bir ara biliyorsan :)
Yorum Gönder