Yeni Yıl

23 Eylül 2009 Çarşamba


















Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız.

Malzemeler:
 Beğendi için:
6 orta büyüklükte patlıcan
2 yemek k. un
2 yemek k.tereyağı
1 su bard. süt
Tuz,karabiber
1 su bard.rende kaşar

Et yahnisi için:
750gr. koyun eti (kuşbaşından biraz ufak doğranmış)
2 kuru soğan
1 domates,1 yemek k.salça
Sıvıyağ,tuz karabiber, biberiye

Yapılışı:
Et öncelikle domates hariç diğer malzemelerle karıştırılıp bir kaç saat üzeri örtülerek bekletilir. Sonra yumuşayana kadar pişirilir, gerekirse azar azar sıcak su ilave edilir. Tuza ve baharatı ayarlanır.
Diğer tarafta patlıcanların üzerlerine çatalla birkaç delik açılır ocakta veya ızgarada her tarafı közlenir ve kabukları soyulur. Kararmamaları için üzerlerine limon sıkılır. İncecik kıyılır. Bir tavaya tereyağı alınır,ocakta rengi dönene kadar kavrulur,kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve birkaç dakika birlikte kavrulur. Azar azar sıcak süt ilave edilerek beğendinin kıvama gelmesi sağlanır. Tuz ve karabiber eklenir ve servis tabağına alınmadan içine rende kaşar konup sıcakken hafifçe karıştırarak erimesi sağlanır. Tabağa alınıp üzerine pişen etten konur ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Kilis Yemeği (Şıhilmahşi)Bu tarifi bir kaç kez tv programlarında izlemiştim. Gerçekten de çok güzel bir tarif olduğunu deneyince anladık. Güney Doğu ve Doğu Anadolu yemeklerini hep çok beğenirim. Sizin de denemenizi öneririm.. Malzemeler:4 adet iri s… Read More
  • Hünkar Beğendi Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız. Malz… Read More
  • Ahtapot SalatasıArkadaşlar bu salata  bahar başından beridir arşivimi bekliyor bir türlü yazamamışım nedense.. Ahtapotu kardeşim Ankara'ya ziyarete geldiklerinde Çanakkale' den getirmişti aslında. Denizden çıkarılmış halinin de&nbs… Read More
  • Uzi (Şam Mutfağına ait) Kızarmış Yufka keselerinde nefis bir davet yemeği Merhabalar hepinize, bu bayram daha çok uzun süredir görüşmek istediğimiz  ama zaman kısıtlığı nedeniyle buna fırsat bulamadığımız eş, dost akraba ziyaretlerini yapmaya çalıştık. Bunun… Read More
  • Bademli Kafesli pilav (4 kişilik) Malzemeler: 1 sb. pirinç 1 sb. sıcak su ( bir kısmı tavuk suyu olursa daha lezzetli olur ) 1 adet kuru soğan Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber,yenibahar ve tarçın 2 yk. sıvıyağ ( veya sıvıyağ-tereyağ karışımı ) Haş… Read More

3 yorum:

zeynepin sesi dedi ki...

çok severim ben et yemeklerini :)ağzım adını duyunca başlar sulanmaya :) madem değer diosun,e o zaman deniim :)

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili zebiş, gerçekten denersen o lezzeti kaçırmamış olursun.sevgiler ..

Stil Direktoru dedi ki...

ya o değil de şeker ben bu yemeğin veya kadın budu köfte gibi garip isimli yemek adlarının nerden geldiğini merak ederim hep yazsana bir ara biliyorsan :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı