23 Eylül 2009 Çarşamba
- 23 Eylül 2009 Çarşamba
- 07 - Yöresel Yemekler, 21 - Bizden Size
- 3 yorum
Ramazan'ın son davetinde yaptım bu yemeği. Gerçekten yapımı biraz uğraştırıyor gibi görünse de bence o zahmete değer lezzette. Ben ölçüleri 4 kişilik olarak vereceğim ,sizler kendiniz ayarlarsınız.
Malzemeler:
Beğendi için:
6 orta büyüklükte patlıcan
2 yemek k. un
2 yemek k.tereyağı
1 su bard. süt
Tuz,karabiber
1 su bard.rende kaşar
Et yahnisi için:
750gr. koyun eti (kuşbaşından biraz ufak doğranmış)
2 kuru soğan
1 domates,1 yemek k.salça
Sıvıyağ,tuz karabiber, biberiye
Yapılışı:
Et öncelikle domates hariç diğer malzemelerle karıştırılıp bir kaç saat üzeri örtülerek bekletilir. Sonra yumuşayana kadar pişirilir, gerekirse azar azar sıcak su ilave edilir. Tuza ve baharatı ayarlanır.
Diğer tarafta patlıcanların üzerlerine çatalla birkaç delik açılır ocakta veya ızgarada her tarafı közlenir ve kabukları soyulur. Kararmamaları için üzerlerine limon sıkılır. İncecik kıyılır. Bir tavaya tereyağı alınır,ocakta rengi dönene kadar kavrulur,kıyılmış patlıcanlar ilave edilir ve birkaç dakika birlikte kavrulur. Azar azar sıcak süt ilave edilerek beğendinin kıvama gelmesi sağlanır. Tuz ve karabiber eklenir ve servis tabağına alınmadan içine rende kaşar konup sıcakken hafifçe karıştırarak erimesi sağlanır. Tabağa alınıp üzerine pişen etten konur ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
çok severim ben et yemeklerini :)ağzım adını duyunca başlar sulanmaya :) madem değer diosun,e o zaman deniim :)
Sevgili zebiş, gerçekten denersen o lezzeti kaçırmamış olursun.sevgiler ..
ya o değil de şeker ben bu yemeğin veya kadın budu köfte gibi garip isimli yemek adlarının nerden geldiğini merak ederim hep yazsana bir ara biliyorsan :)
Yorum Gönder