Damak tadımıza uyan her türlü tarifi denemeyi çok seviyorum. Bu tarif özellikle deniz ürünleriyle tanınan Ermeni mutfağına ait. Yapımı çok kolay.İster meze olarak isterseniz çayın yanında veya yardımcı yemek olarak ikramlarınızda çok yakışacaktır. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
500 gr. ince bulgur
Yarım demet kıyılmış maydonoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un2 yumurta
1 çay kaşığı kuru naneTuz,karabiber
Sos için:
2 iri domates1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağKırmızı toz biber
Haşlamak için suKızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağÜzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp yumuşaması sağlanır. Soğan incecik kıyılır.Kıyılmış maydonoz, yumurtanın sarıları, un, tuz ve karabiber ilave edilir .Özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz veya fındık büyüklüğünde parçalaralınıp köfteler yuvarlanır.
Köfteler bir tepside una bulanarak tuz atılmış kaynar suda haşlanır. Suyun yüzeyine geldiğinde pişmiş demektir.Haşlanan glorikler 2 yemek kaşığı tereyağında kızartılır servis tabağına alınır.
Kalan tereyağında rende domatesler, salça ve toz biberle sos hazırlanır. Üzerine yoğurt ve sos gezdirilerek ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder