Yeni Yıl

1 Eylül 2009 Salı


















Damak tadımıza uyan her türlü tarifi denemeyi çok seviyorum. Bu tarif özellikle deniz ürünleriyle tanınan Ermeni mutfağına ait. Yapımı çok kolay.İster meze olarak isterseniz çayın yanında veya yardımcı yemek olarak ikramlarınızda çok yakışacaktır. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
500 gr. ince bulgur
Yarım demet kıyılmış maydonoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz,karabiber

Sos için:
2 iri domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı toz biber
Haşlamak için su

Kızartmak için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
Bulgur sıcak su ile ıslatılıp yumuşaması sağlanır. Soğan incecik kıyılır.Kıyılmış maydonoz, yumurtanın sarıları, un, tuz ve karabiber ilave edilir .Özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz veya fındık büyüklüğünde parçalaralınıp köfteler yuvarlanır.



Köfteler bir tepside una bulanarak tuz atılmış kaynar suda haşlanır. Suyun yüzeyine geldiğinde pişmiş demektir.Haşlanan glorikler 2 yemek kaşığı tereyağında kızartılır servis tabağına alınır.




Kalan tereyağında rende domatesler, salça ve toz biberle sos hazırlanır. Üzerine yoğurt ve sos gezdirilerek ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı