6 Eylül 2009 Pazar
- 6 Eylül 2009 Pazar
- 02 - Et ve Tavuk Yemekleri
- 5 yorum
Malzemeler: (2 kişilik)
2 adet biftek
2-3 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
sıcak su
zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.
Biftekleri pişirmeden önce et döveceği ile döverek inceltin.Daha sonra tavaya yağ 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve biftekleri üzerine koyup orta ateşte önlü arkalı kızartın.Her iki tarafı kızaran bifteklerin üzerine sulandırdığınız salçayı ve tuzla karabiberi de dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Arada sırada çevirdiğiniz etler bıraktığı suyu çekince, içine 1 bardak sıcak su dökün ve tekrar suyunu çekene dek pişirin.Piştikten sonra tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
eline sağlık şekercim,çok güzel görünüyor.bizde deneyelim anneme söyleyim de:)
Deneyin deneyin,çok leziz bence de!
hımmm çok lezzetli gözüküyor :)
iftar geçeli çok zaman oldu ya,karnım guruldamaya başladı :) zaten hastayım et yemeklerine,nasıl da gerçek gözüküo,uzansam alıvercem sanki :)ellerine sağlık..
Ellerine sağlık şekercim çok da pratik gözüküyor valla denemek lazım
Yorum Gönder