Yeni Yıl

8 Mayıs 2009 Cuma

Haftasonu mutfakta bir şeyler hazırlarken, bir öğünlük de erişte ve tortellini yapmaya karar verdim.Daha önce de yapmıştım ama bir türlü fotoğrafını çekememiştim.Malzeme olarak 3 yumurta ve 3 komposto kasesi un, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanarak sert bir hamur yoğurdum.Bu arada tabii ki azar azar soğuk su ilave ettim. (Hamurun börek hamurundan oldukça sert olarak yoğurulması gerekiyor.Üzerini örterek hamuru dinlenmeye bıraktım.

Diğer tarafta yarım paket hellim peynirini ıslatmıştım, onu rendeledim.Peynirin içine, hamura katmadan ayırmış olduğum 1 yumurta beyazını ilave ettim.Hamuru unlayarak 1-2 mm. kalınlıkta tezgahta açtım ve çay bardağı ile daireler kestim.
















İçlerine peynir koyup önce ikiye katlayarak hilal şekline getirdim, daha sonra resimlediğim gibi, iki ucunu üst üste getirerek birbirine yapıştırmaya çalıştım.
















Hamurum beklerken biraz yumuşamıştı, bu yüzden yaparken bazıları çok muntazam olmadı.Unlanmış bir tepsiye tortellinileri dizip, pişirme zamanına kadar buzdolabında beklettim.Pişirlmesi makarnadan farklı değil, ben üzerine hazır fesleğen sosu döktüm.Profesyonelce olmasa da biz tortelliniyi çok sevdiğimiz için keyifle yedik.
















Kalan 2 bezi kadar hamuru da yine unlayarak 2 mm. kalınlığında açtım ve yufkayı her iki tarafından ortaya doğru yuvarladım, keskin bir bıçakla 3 mm. kadar genişlikte doğradım.Yine unlanmış tepside kuş yuvası gibi toparlayarak biraz kurumasını sağladım.Kaynar tuzlu suda haşlayarak tereyağlı sos ile servis yaptım.
















Afiyet olsun...

Benzer Yazılar:

  • Makarna Pastası / Rigatoni Cake      Bu tarifi nette bir çok kaynakta görmüştüm.  İçine konan malzemelerden dolayı lazanyayla çok  benzerlik göstermesinin yanında görselliği açısından çok hoşuma gitmişti. Kullanılan … Read More
  • Ciğer Kavurma/Şehriye Pilavı       Hepinize kucak dolusu sevgiler, nasılsınız bakalım? Lütfen iyi olmaya dolayısıyla sağlıklı olmaya bakın, kendinize önem verin. benden size tavsiye, sonra iş işten geçiyor.  &… Read More
  • Bademli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Bademli tel şehriyeli pirinç pilavı Yine bu tarifimde eski tarif defterimden iftar davetimde yapmıştım fotoğraflar akşam üzeri çok net olmadı ama bunu denemenizi öneririm hatta şekilli kek kalıbında hazırlayıp servis… Read More
  • Sultan Reşat Pilavı/ Bir iftar daveti              İftar davetlerimizi yoğun iş tempomuz nedeniyle ancak hafta sonları yapabiliyoruz  Geçen hafta sonu cumartesi ve pazar akşamı sevdiklerimizle birlikte payla… Read More
  • Hamsili Pilav Hamsili pilavMalzemeler: (6 kişilik) 1,5 Kg. ayıklanmış Hamsi 2 su bardağı pirinç 1 büyük kurusoğan Çam fıstığı Kuş üzümü Kıyılmış dere otu Tuz,Yenibahar,Tarçın 1 tatlı kaşığı salça Sıvı yağ Yapılışı Ayıklanmış balıklar, … Read More

3 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Afiyet olsun :) nefis gorunuyor :)) Bu arada anneler gununuz kutlu olsun :)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bence super olmus!!!!! Ellerine saglik. Hollandadan sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için!
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı