Yeni Yıl

1 Mayıs 2009 Cuma

















Bu kebabı hep annem yapardı ve ben de severek yerdim.Geçenlerde aldığım patlıcanla ben de bu kebabı denemeye karar verdim, sonuç nefis oldu.Özellikle eşim çok beğendi:)Yanında garnitürlü pilav iyi gitti doğrusu...

İslim Kebabı

Malzemeler:
6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
6-7 adet domates
kürdan

Köftesi İçin: (ben dondurucumda bulunan, normal kızartmalık olarak hazırladığım köftelerden kullandım)
250 gr. kıyma
1 yumurta
1 ufak soğan rendesi
kuru ekmek içi ya da galeta unu
sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, kara biber, kimyon, kırmızı toz biber

Yapılışı:
Öncelikle köfte malzemeleri ile güzelce bir köfte yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ve fırın kabına dizip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızartın.
Patlıcanları alacalı olarak soyun ve uzunlamasına ince ince doğrayın,15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletin.Sonra iyice kurulayıp kızgın yağda yine hafifçe kızartın.Sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste koyun ve üzerine pişen köftelerden bir tane koyup patlıcanları sarın, (açık kalan kısım altta olacak şekilde) fırın kabına koyun.Üzerine dilimlediğiniz biber ve domateslerden birer dilim koyun ve kürdan takın.Bu şekilde bütün patlıcan ve köfteleri sarın, fırın kabına dizin.
En son 2-3 adet domatesi rendeleyin, biraz sıvı yağ ve su ilavesiyle çiğ bir sos hazırlayın, bu sosu da fırın kabını içine dökün ve yine önceden ısıtılmış fırında 180 derecede sos pişene dek tutun, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Garnitürlü Pilav


Bu pilavı ben şöyle hazırladım:
Normal bildiğimiz şekilde pilav pişirirken, pirinçlere suyu katmadan önce konserve garnitür ekledim ve sıcak su ekleyip pişirdim.
Afiyet olsun...

1 yorum:

a. gizem dedi ki...

hımmm valla bayılırım ben islim kebabınaaa :) elinize sağlık!

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı