Yeni Yıl

23 Ekim 2008 Perşembe

















Bu tiramisu tarifini annemden öğrendim.Çok hafif ama bir o kadar da lezzetli.

Malzemeler:
1 adet hazır kektaban
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
4 su bardağı süt
1 paket labne peyniri

Keki ıslatmak için:
2-3 tatlı kaşığı nescafe
2 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 su bardağı ılık su

Yapılışı:
Un, yumurta, şeker ve sütü ocakta bir tencerede devamlı karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca labne peynirinin tamamını katın ve altını söndürün.
Hazır kektabanların iki parçasını birbirinden ayırın.Nescafe, şeker ve suyu karıştırın bir kasede.Bu karışımın yarısıyla kekin alt parçasını ıslatın.Sonra ıslanmış parçanın üzerine pişirdiğiniz kremadan bolca sürün.Üzerine diğer kek parçasını kapatın.Bu parçayı da kalan nescafe ile ıslatın ve üzerine yine bolca krema sürün.Üzerini toz nescafe ile süsleyin.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı