Yeni Yıl

22 Ekim 2008 Çarşamba

















Dün akşam biraz değişiklik olsun diye yemek yerine kahvaltılıkların yanında kızartma hamur yapalım istedik. Bu tarif yarım paket yaş maya, tuz ve aldığı kadar un ile suyla yapılan hamurun mayalanmasıyla elde ediliyor. Hamur oldukça ele yapışacak kıvamda yoğruluyor ve mayalanmaya bırakılıyor. Unlanmış tezgahta, hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartılarak elle hızlı hareketlerle küçük tabak büyüklüğüne getiriliyor ve kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartılıyor. Arzu edenler içine ufalanmış beyaz peynir koyup hamuru ikiye katlayıp ay şeklinde de yapabilir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

vffknvdh [url=http://achatlongchamppliageonline.com/#2757]longchamp pas cherj[/url] nbbweawg sac longchamp pas chers jarjczsw http://achatlongchamppliageonline.com/

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı