22 Ekim 2008 Çarşamba
- 22 Ekim 2008 Çarşamba
- 06 - Kızartmalar, 21 - Bizden Size
- 1 yorum
Dün akşam biraz değişiklik olsun diye yemek yerine kahvaltılıkların yanında kızartma hamur yapalım istedik. Bu tarif yarım paket yaş maya, tuz ve aldığı kadar un ile suyla yapılan hamurun mayalanmasıyla elde ediliyor. Hamur oldukça ele yapışacak kıvamda yoğruluyor ve mayalanmaya bırakılıyor. Unlanmış tezgahta, hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartılarak elle hızlı hareketlerle küçük tabak büyüklüğüne getiriliyor ve kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartılıyor. Arzu edenler içine ufalanmış beyaz peynir koyup hamuru ikiye katlayıp ay şeklinde de yapabilir.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
vffknvdh [url=http://achatlongchamppliageonline.com/#2757]longchamp pas cherj[/url] nbbweawg sac longchamp pas chers jarjczsw http://achatlongchamppliageonline.com/
Yorum Gönder