Yeni Yıl

23 Ekim 2008 Perşembe















Balık mevsimi geldi malum.Bu vesile ile her fırsatta balık almaya ve her türlüsünü pişirmeye gayret ediyorum.Mezgit balığı bu mevsimde hem taze hem çok lezzetli oluyor ve çok az yağlı olduğu için ben tavada kızartmasını uyguladım.

Malzeme:
1 kg. ayıklanmış mezgit ( orta irilikte)
I fincan mısır unu
tuz, karabiber
kızartmalık ayçiçek yağı

Yapılışı:
Balıklarımızı mısır ununa bulayıp unun fazlalığının silkeleyelim.Tavada yağımız iyice ısınınca birer birer balıklarımızı tavaya bırakalım.Tavadaki yağın soğumaması için bir kaç balığı arkalı önlü nar gibi ve çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıp tavadan aldıktan sonra yağın tekrar aynı ısıya gelmesini bekleyip diğerlerini kızartalım.

DEREOTU SALATASI:
Yıkanmış süzülmüş dereotlarını incecik kıyıp, tabağımıza alalım.Diğer tarafta iki diş sarımsağı havanda dövüp zeytinyağı limon la çırpalım üzerine gezdirelim ve tuzla tatlandırıp karıştıralım balık yanında servis edelim.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı