Yeni Yıl

7 Nisan 2016 Perşembe


 Son yıllarda popülerleşen bir tahılveya besin diyebiliriz...  Merak edip aldım ve bana göre tek başına pek tat vermeyen ama bir çok malzeme ile birleştiğinde keyifle tüketilebilecek besleyici bir  tahıl.. Benim bildiğim esmer, kırmızı veya bulgur renginde çeşitleri de mevcut...

Edindiğim bilgiler özetle şöyle:
Quinoa (Kinoa) tohumları tam protein kategorisinde değerlendirilir.        
 Besin değeri çok yüksek ve pişirme süresi pirinç ve buğdaya göre daha kısa olduğundan ( 15 dakika ) Yani vücudun ihtiyaç duyduğu büyün amino asitleri içerir. 
        
  Kinoa’da bulunan yüksek miktarda magnezyumun damarları rahatlatma etkisi vardır.  Bu özelliği nedeni ile migrene karşı önerilmektedir. Magnezyum mineralinin aynı zamanda diyabete karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. devamı...




Pişirme Şekli biraz detaylı gibi görünse de pratik.
Kinoayı pişirmeden önce yüzeyindeki kabuklarından kurtulmak için  derin bir süzgece alın. sonra musluğun altında soğuk suyu açıp avucunuzla çok fazla sıkmadan çekirdekleri ovalayın. Pirinç veya arpa gibi pişirilebilinen kinoanın pişirme süresi oldukça kısadır (10-15 dakika).

Dilediğiniz malzeme ile karıştırın limon, sızma zeytinyağ,  baharat ve tuz ile hazırladığınız sosla lezzetlendirin.  



Benzer Yazılar:

  • Mercimek KöftesiMalzemeler:2 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı köftelik ince bulgur4 su bardağı su3-4 yemek kaşığı salçayarım demet maydonoz7-8 sap taze soğan2 yemek kaşığı sıvı yağtuz, kara biber, kimyonYapılışı:Bir tencereye mercim… Read More
  • Patates SalatasıMalzemeler:Salata İçin:6-7 adet orta boy patatesyarım demet kıvırcıkyarım demet dere otu4-5 adet yeşil biber (ben köy biberi kullandım)7-8 dal taze naneSos İçin:1 adet limonun suyu1,5 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı nar … Read More
  • Patlıcan SalatasıPatlıcan salatası bence her zaman her sofraya yakışıyor. İster meze olarak ister salata olarak veya yardımcı yemek olarak sunulabilir. Yapımı zahmetli gibi görünse de bence çok kolay. Sadece ocakta közlerken ocağınızı biraz b… Read More
  • Mevsim SalataMalzemeler:1 adet aysberg1 adet kırmızı lahana3-4 adet havuç2 adet domates2 adet salatalık2-3 adet kırmızı biber1 küçük kutu konserve mısırzeytinyağı ve limontuzYapılışı:Bütün malzemeler iyice yıkanır.Havuç ve kırmızı lahana … Read More
  • Kırmızı Biber Dolması Zeytinyağlı biber dolması içi gibi iç hazırlanır ve tohumları temizlenmiş çiğ kırmızı biberler içine doldurulur. Tencerede pişirdikten sonra ılıyınca biberlerin kabukları soyulup servis yapılır. Afiyet olsun.. Not: Düzgün … Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı