Yeni Yıl

7 Nisan 2016 Perşembe


 Son yıllarda popülerleşen bir tahılveya besin diyebiliriz...  Merak edip aldım ve bana göre tek başına pek tat vermeyen ama bir çok malzeme ile birleştiğinde keyifle tüketilebilecek besleyici bir  tahıl.. Benim bildiğim esmer, kırmızı veya bulgur renginde çeşitleri de mevcut...

Edindiğim bilgiler özetle şöyle:
Quinoa (Kinoa) tohumları tam protein kategorisinde değerlendirilir.        
 Besin değeri çok yüksek ve pişirme süresi pirinç ve buğdaya göre daha kısa olduğundan ( 15 dakika ) Yani vücudun ihtiyaç duyduğu büyün amino asitleri içerir. 
        
  Kinoa’da bulunan yüksek miktarda magnezyumun damarları rahatlatma etkisi vardır.  Bu özelliği nedeni ile migrene karşı önerilmektedir. Magnezyum mineralinin aynı zamanda diyabete karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. devamı...




Pişirme Şekli biraz detaylı gibi görünse de pratik.
Kinoayı pişirmeden önce yüzeyindeki kabuklarından kurtulmak için  derin bir süzgece alın. sonra musluğun altında soğuk suyu açıp avucunuzla çok fazla sıkmadan çekirdekleri ovalayın. Pirinç veya arpa gibi pişirilebilinen kinoanın pişirme süresi oldukça kısadır (10-15 dakika).

Dilediğiniz malzeme ile karıştırın limon, sızma zeytinyağ,  baharat ve tuz ile hazırladığınız sosla lezzetlendirin.  



Benzer Yazılar:

  • Yoğurtlu Havuç SalatasıMalzemeler:4 adet havuç1 kase katı yoğurt(suyu iyice süzülmüş)2 yemek kaşığı mayonez2 yemek kaşığı sıvı yağtuzbir tutam maydonozYapılışı:Havuçların kabukları sıyırılır ve rendenin iri tarafıyla rendelenir.Tavaya sıvı yağ konu… Read More
  • Havuçlu Kereviz SalatasıMalzemeler:2 adet kereviz2 adet havuçince kıyılmış maydonozlimon suyuzeytinyağıtuzYapılışı:Kerevizler soyulup, küp küp doğranır, kararmamaları için limonlu suya konulur.Havuçlar temizlenip yine küp küp doğranır.Yayvan bir ten… Read More
  • Yoğurtlu Mantar SalatasıMalzemeler:1 paket temizlenmiş mantar1 kase katı yoğurt2 yemek kaşığı mayonezyarım limon suyutuztaze çekilmiş beyaz karabiber2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ karışımıMalzemeler:Mantarları alırken temiz ve beyaz olanları terc… Read More
  • Yoğurt Soslu Patates ve Havuç SalatasıMalzemeler:4 orta boy patates4 ortaboy havuç (rendelenmiş)1 adet kuru soğan1 kase yoğurtbir kaç yemek kaşığı sıvıyağpul biber, kuru nane, karabibertaze ince kıyılmış dereotuBir yemek kaşığı salçaYapılışı:Patatesi, kabuklar… Read More
  • Renkli Mantar SalatasıMalzemeler:1 Paket mantar2 adet kırmızı biber2 adet yeşil çarliston biber2 adet havuç1 fincan kadar doğranmış siyah zeytin½ demet dereotu, yeşil soğan1 çay bard. konserve mısır2 adet kornişon (salatalık turşusu)tuz , karabibe… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı