‘’Karşılıksız, beklentisiz, hesapsız, çıkarsız ve özgürce sevelim
birbirimizi, Sırf bir başkasının iyiliğini, mutluluğunu
isteyerek’’ ne güzel söylemiş Elif Şafak...
Malzemeler:
1 kg.Ciğer
3 adet patates
1 çay bard. kadar un
Pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, tuz
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Ciğeri öncelikle aldığınız yerde sinirlerinden arındırıp kuşbaşından daha ufak doğratın.
Eve getirdiğinizde bir miktar tuz ve süt içinde yarım saat bekletin.
Patatesleri aynı büyüklükte küp doğrayıp nişastası gidinceye kadar yıkayın ve süzdürün.
Ciğeri sütten çıkartıp iyice süzdürün. Tuz, karabiber ilave ettiğiniz un içinde ciğerlerin her yer una bulanıncaya kadar karıştırın ve bir elekle fazla ununu eleyin.
Bolca Sıvı yağı derin bir tavaya alın, yağı kızdırın. .
Ciğeri azar azar yağa ekleyip karıştırın. Parti parti eklemeye özen gösterin.
Sonra hepsini harmanlayın üç beş dakikayı geçirmeden delikli süzgeç ile kağıt havlu üzerine çıkartın.
Çok fazla pişirilen ciğer sertleşir ve hiç lezzetli olmaz. İşlem bitince patatesleri de kızartın.
Bir tavada pul biberle bir miktar zeytinyağını yakın ve ciğerin üzerine gezdirin. sıcak olarak servis edin. yanında
Yanına en güzel sumaklı soğan salatası gider.
0 yorum:
Yorum Gönder