Yeni Yıl

13 Nisan 2016 Çarşamba


         Bu tarifi farklı bir yorum ve malzeme ile Türkmax' da Kemal Eyüp Sevinç yapmıştı. 
Karamel, ceviz ve badem kremasının birlikteliği ve tart hamurunun kıtırlığı çok hoşuma gitti açıkçası.

 Ölçüleri iki katı kullanarak iki ayrı  tart yaptım ve birini  o güne denk gelen komşu günümüze götürdüm.
Sevgili Suna'cığım senin komşuluk  hakkını tartla falan ödeyemem ama umarım bir nebzede olsa seni günümüzde bu tartla onurlandırmışımdır.. 

Not:
Tarifte bazı değişiklikler: yaptım. Kemal beyin dolguda kullandığı glikoz u ben kullanmadım. ayrıca toz badem yerine çiğ bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soydum ve kurutarak pudra şekerle rondoda çekip kullandım.



 Malzemeler: Tart Malzemelerini tarife birebir sadık kalarak mutfak  tartım ile tam ölçü kullandım.

 Aşağıdaki, ölçüler orijinal ölçülerdir (Parantez içindekiler benim uyguladığım ölçüler)

Kullandığım tart kalıbım 35 cm çapındadır

Tart hamuru:
125 gr. tereyağ
65 gr. pudra şekeri
210 gr. un
1 adet yumurta


Badem Kreması:

2 yumurta
65 gr. tereyağ
40 gr. toz badem (150 gr. çiğ badem kullandım)
65 gr. toz şeker (pudra şekeri kullandım)
30 gr. un
tarifte olmayan 1 kutu (200 gr) sıvı krema ekledim.

Dolgu malzemesi:   

300 gr. ceviz içi (250 gr. kullandım) kullanmadan tavada tüm olarak biraz kavurdum.
300 gr. toz şeker (kendi damak tadınıza göre ekleyin)
120 gr. glikoz( kullanmadım)
265 gr. sıvı krema (kullanmadım)
65 ml. su

Daha önceden Trileçe de kullanmak üzere fazlaca yaptığım karameli tavaya alıp ısıttım ve kavrulmuş cevizlerin üzerine gezdirdim.






0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı