18 Nisan 2016 Pazartesi
18 Nisan 2016 Pazartesi
17 - Hamur İşleri
Yorum yazın
Canım anacığım bizlere yapardı. O'nu rahmetle anıyorum. Ablam ve ben de sıklıkla özellikle bir araya geldiğimizde yapar seve seve yeriz, yerkende anneciğimiz yadederiz.
Yapılışı:
-Yarım paketten az yaş maya ile uız ve su ekleyerek yumuşakça bir hamur yoğurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin.
-Kuzu ıspanakları ayıklayıp irice doğrayın. Bol sirkeli suda yıkayın iyice süzdürün. sıkarak bir kaseye alın.
-Malzemenize göre iki adet kuru soğanı incecik piyazlık doğrayıp çok az tuzla ovun .
-Ispanakların içine ekleyin sıvı yağ gezdirin. iyice harmanlayın.
Hamurdan mandalina kadar bezeler alıp lahmacun büyüklüğünde açın yarısına ıpanaklı harçtan serin ve üzerine isteğe bağlı olarak biarzcık daha tuz ve pul biber serpin (tuz bu aşamada ekleyin ki ıspanaklı harcınız sulanmasın).
-Hamurun boş olan diğer yarısını ıspanaklı kısmın üzerine kapatıp kenarlarını bastırın tavanıza ilk kullanımda yağ gezdirin.
-Her böreği arkalı önlü pişirin tabağa aldığınız da tek tarafına tereyağ sürün yanına ayran veya çay demleyin keyfinize bakın..Afiyetler olsun.
Benzer Yazılar:
Kayseri Ketesi Merhabalar dostlar , memleketimden bir tarifle karşınızdayım . Bu keteyi tatmadıysanız en kısa zamanda deneyip tadın derim. Benim görümcem Perihan yeğenimizin eşi Müge nin ortak tarifi.. Ben kayser… Read More
Kapalı Etli pide Bu kapalı pideleri Yine Kayseri'de tatmıştık, ama tarifini her görüştüğümüzde almayı unutuyorum ne yazıkki. Bu güzelliği denenemek olmazdı. Bir hafta sonu klasik pide hamurumla ve… Read More
Katmer PoğaçaBu katmer poğaçaların tadına görüntüsüne kolaylığına hatta lezzetine doyum olmuyor. Üstelik günlerce kapaklı bir saklama kabında yumuşacık kalıyor. Sıklıkla hem sipariş olarak hemde evdekilere yaptığımız bir poğaça türü. Her … Read More
Günlerin favorisi Açma- Renkli Mantar Salatası Gönlünüze göre bir hafta sonu olsun.. Akraba günlerimizde en çok ama en çok istenen ve her defasında da muhteşem lezzetiyle yemeğe doyamadığımız açmamız huzurlarınızda.. Bu tarif, hamur işlerinde ç… Read More
Truflar Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar.. Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf için kek yapar … Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder