Yeni yıl öncesi fikir olması için yaptığım mezelerden bir demet paylaşmak istedim..
Malzemeler mantar hariç ev yapımı ürünlerimdir.
-Yaprak sarma
-Mantar sote (Tereyağda)
(Küçük boy mantarlar bazı marketlerde paket halinde satılıyor. Önce mantarların kabukları sabırla soyulur, limon suyuna atılır bol limon suyuna gerek yok mantarlar bulansın yeterli... Soyma işlemi bitince limon suyu ile birlikte tereyağ ile harlı ateşte suyunu bırakmasına izin vermeden sotelenir tuz ve beyaz karabiberle tatlandırılır.)
-Muhammara (tarifi blogda var)
-Köz patlıcan salatam
( Közlediğiniz her patlıcanı ikiye kesin yemek kaşığı ile etli iç kısmı kabuksuz almaya çalışın yayvan bir tabakta limon ve çok az süt karışımında bekletin tamamı bitince bıçakla kıyın ve sızma zeytinyağ, gerekirse biraz limon ilavesi, tuzve karabiberle tadını ayarlayın. limon suyu köz tadından daha baskın olmamalı.
-Girit mezesi:
Ezine Peyniri
İri kıyılmış ceviz
File fıstık
taze veya kuru kekik,
karabiber,
Sızma zeytinyağ ( mutlaka iyi kalite olmalı)
Peyniri çatalla ezin. Sarımsakları, taze kekik kullanacaksanız kekiği ve cevizi çok incecik kıyın. File fıstığı da ekleyerek hepsini karıştırın zeytinyağını ilave edin tadını ayarlayın pul biber ve karabiberi damak tadınıza göre ilave edip süsleyin üzerine file fıstık serpin. biraz daha zeytinyağ gezdirin
0 yorum:
Yorum Gönder