Yeni Yıl

8 Aralık 2015 Salı





Atom mezesini ilk tattığım yer güzel bir balık lokantasıydı harika bir sunumla getirdiler fakat alerjilerim nedeniyle ben o kadar acı bir mezeyi yiyemedim . Kendi damak tadımıza uyarlayarak  dostlarımızla severek yiyoruz. 



Kullandığım biberler Alaçatıdan getirip kuruttuğum minik acı biberler, Yoğurt ise ev yapımı süzme yoğurtumuz. Yoğurtu sade kullanabilirsiniz ama benim tavsiyem  içine köz patlıcan ilave etmeniz, çünkü çok yakışıyor  Biberleri son anda soteleyip üzerine dökün ki  çıtır çıtır olsunlar.


Not: bu şekilde kişiye özel olsun derseniz yemek veya dondurma kaşığını sıvı yağa batırıp süzme yoğurdu alıp tabağa koymanız. Zira kaşıktan tabağa aktarmanız zor oluyor.


4 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Sunumu çok şık olmuş ellerinize sağlık...

Ilhan Ucer dedi ki...

Acıyı çok seven biri olarak hemen not ettim. Acaba o biberlerden yoğurdun içine de doğranıyor mu? Elinize sağlık nefis bir meze olmuş.

Şükran Ünal dedi ki...

İlhan beyyoğurdun içine biberlerden dilerseniz koyabilirsiniz bence o sizin keyfinize kalmış bir şey..ben bu konuda inasnın çok kuralcı olmuyorum sonuç nasıl güzelse o yönde hazırlıyorum..bu arada yağlı kaliteli bir yoğurt bunun püf noktası ayrıca biberleri tereyağda sotelerken hep başında olun ki hemen yanıverirler yoksa..

Fulya Süzen dedi ki...

Selam,
Köz biber, köz domates, köz patlıcan,... közlenmiş her şeye bayılırım...
yoğurtlu salatalar da favorilerimden...
Yani bunlar tam da bana göre sanırım:)))
Ben de beklerim:)))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı