Yeni Yıl

2 Aralık 2015 Çarşamba

Bu tartı biraz gecikmeli olarak yayaonlayabildim çok önceleri yapılmıştı. Derya, çok sevdiğimiz  bankacı arkadaşımın çilek seven kızı ve oğlu için yaptı. Çilek mevsimi henüz bitmemişken şanslarına pazarda çok taze ve kokulu çilek bulunca çocukları da sevindirmiş olduk.




 Ayrıca Çilekli tartımızın da çok beğenildiğini özellikle belirtmeliyim. Tabi olumlu her geri dönüş bizi müthiş heyecanladırıyor ve motive ediyor. 

Tarifi

Temel tart malzemeleri:

2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
2 su bard. un
1/2 su brd. pudra şekeri
125 gr. küp kesilmiş soğuk tereyağ
125cm çaplı tart kalıbı

Üst kreması:
2 su brd. süt
1/2 su brd. toz şeker
1/2 su brd. un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı:
Yumurta sarıları itina ile beyazlarından ayrılır. sarılar ile süt  iyice çırpılır.
Un ve pudra şekeri birlikte elenir ve azar azar eklenir karıştırılır. Buna en son küp doğranmış tereyağ ilave edilerek hamurhızlıca  toparlanmaya çalışılır. tereyağın çok fazla erimesine izin verilmeden bir streç folyo arasına konup buzdolapta 1 saat bekletilir. Dolaptan alınan hamur kendini toparlamış ve artık yoğrularak tart hamuru kıvamına gelmiştir. hemen çok oyalanmadan açılan hamuru merdane yardımı ile önceden unlanmış tart kalıp içine  yerleştirilir. üzerine kabarmaması için çatalla delikler açılır ve 15-20 dakika 180 derecede pişirilir.  

Krem şanti hariç krema malzemeleriyle muhallebi pişirilir. Ocaktan alınıp içine toz krem şanti  eklenir ve 5 dakika çırpılır. Ilıyan tart üzerine yayılır. ve istenen meyva dilimleeri düzgün bir görüntü olacak şekilde kremanın üzerine dizilir. 
Üzerine parlaklık vermesi için hazır meyva  jölesi kullanabilirsiniz veya 2 kaşık nişasta şeker ve çilek püresi ile hazırladığınız  jöleyi ılıkken dikkatlice dökebilirsiniz. buzdolapta biraz bekletip servise hazır hale gelir.



Derya aynı tart hamurundan ayrıca hediye nutellalı kalp kurabiyeler de yaptı. Gerçektende  ağızda dağılan ve nefis  tadı olan kurabiyeler oldu. 




Benzer Yazılar:

  • Yaban Mersinli Tart Yaban Mersinli Tart Malzemeler: -150gr. tuzsuz tereyag (minik küp doğranmış) -1,5 su brd. Un -1 adet yumurta sarısı -1 yemek kaşığı şeker - Bir çimdik tuz - 2 yemek kaşığı buzlu su Dolgu malzemesi: … Read More
  • Mutlu bir Pazar Masası                        Havalar ısınınca yakın akrabalarla kahvaltıda veya beş çayında buluşmalarımızda başlamış oldu. Sezonun açılışı da bizdeydi. Yeğenlerin çocuk… Read More
  • Portakal Aromalı İrmik Tatlısı Portakal Aromalı Fıstıklı İrmik Tatlısı Malzemeler: ( büyük kek kalıbı ölçüsünde) 2 lt. süt 2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları 2 su bard. irmik 1,5 su bard. toz şeker ( tadını kendinize göre ayarlayın) … Read More
  • Trileçe/ Tatlı bir göçmen klasiği       Trileçe özellikle balkan ülkelerinde ve oradan göçedenler yani bizler tarafından yapılan hafif ve çok güzel bir tatlıdır, son yıllarda bir yıldız gibi parlayıp bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünm… Read More
  • Karamel soslu Etimek TatlısıKaramel sosuyla ve hafif kremasıyla çok lezzetli bir tatlı .. Malzemeler : (büyük diktörgen borcam ölçüsünde) Ara kreması için: 5 su brd. süt 1 su brd. un 3 kahve fincanı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı 1 pake… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı