Ayrıca Çilekli tartımızın da çok beğenildiğini özellikle belirtmeliyim. Tabi olumlu her geri dönüş bizi müthiş heyecanladırıyor ve motive ediyor.
Tarifi
Temel tart malzemeleri:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
2 su bard. un
1/2 su brd. pudra şekeri
125 gr. küp kesilmiş soğuk tereyağ
125cm çaplı tart kalıbı
Üst kreması:
2 su brd. süt
1/2 su brd. toz şeker
1/2 su brd. un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları itina ile beyazlarından ayrılır. sarılar ile süt iyice çırpılır.
Un ve pudra şekeri birlikte elenir ve azar azar eklenir karıştırılır. Buna en son küp doğranmış tereyağ ilave edilerek hamurhızlıca toparlanmaya çalışılır. tereyağın çok fazla erimesine izin verilmeden bir streç folyo arasına konup buzdolapta 1 saat bekletilir. Dolaptan alınan hamur kendini toparlamış ve artık yoğrularak tart hamuru kıvamına gelmiştir. hemen çok oyalanmadan açılan hamuru merdane yardımı ile önceden unlanmış tart kalıp içine yerleştirilir. üzerine kabarmaması için çatalla delikler açılır ve 15-20 dakika 180 derecede pişirilir.
Krem şanti hariç krema malzemeleriyle muhallebi pişirilir. Ocaktan alınıp içine toz krem şanti eklenir ve 5 dakika çırpılır. Ilıyan tart üzerine yayılır. ve istenen meyva dilimleeri düzgün bir görüntü olacak şekilde kremanın üzerine dizilir.
Üzerine parlaklık vermesi için hazır meyva jölesi kullanabilirsiniz veya 2 kaşık nişasta şeker ve çilek püresi ile hazırladığınız jöleyi ılıkken dikkatlice dökebilirsiniz. buzdolapta biraz bekletip servise hazır hale gelir.
Derya aynı tart hamurundan ayrıca hediye nutellalı kalp kurabiyeler de yaptı. Gerçektende ağızda dağılan ve nefis tadı olan kurabiyeler oldu.
0 yorum:
Yorum Gönder