Yeni Yıl

7 Eylül 2015 Pazartesi



 Bu turşuyu yediğimde damakta bıraktığı tat o kadar güzeldi ki denememek olmazdı. Artık zararlarından dolayı klasik turşuda yapmıyoruz ya bu bir nebze o turşu isteğimizi köreltiyor diyelim.. 




YAĞLI BİBER TURŞUSU

Malzeme ölçüsü vermiyorum yaklaşık 2 kg. biber için: 2 kg. lık kavanoz, 1 er su bard. zeytinyağ, su ve sirke kullandım. Siz bunu kendi ölçülerinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Kapya biberlerin tohumlarını temizleyip 1 cm  kalınlıkta halka halka doğrayın.  Bir avuç kadar sarımsak ayıklayıp ince dilimleyin.
Sirke su ve ayçiçek yağını bir tencerede kaynatın bir tatlı kaşığı tuz atın.( Bir çok arkadaşım bu yöntemden memnunlar.)
Biberleri birkaç partide olmak üzere kaynayan suda 2 şer dakika kadar tutun ve delikli kepçe ile kullanacağınız kavanoza alın. 
Aralarına sarımsak ve kıyılmış dereotu / maydonoz koyun. İşlemi biberler bitene kadar yapın. 
Sonra tenceredeki suyu biberlerin üzerine doldurun. Kavanozun ağzında 1 cm lik boşluk kalsın
Yine sarımsak ve maydonoz koyup ağzını sıkıca kapatın.  Serin bir yerde 15-20 gün kadar bekletin ve gerektiğinde çıkartıp tüketin. Afiyet olsun..

Not: Biberlerin su yüzüne çıkmasını önlemek için en üstte küçük bir porselen kavanoz koyup kapağı öyle kapattım. Ayrıca renkli bir görüntü olsun diye aralarına yeşil sivri biber de ilave ettim.

Benzer Yazılar:

  •  Merhabalar sevgili dostlar, İlkbaharın bol yağmurlu geçtiği şu günlerinde hep Ege de olmayı istemişimdir nedenine gelince beni tanıyanlar doğada yetişen otların ne kadar hastası olduğumu da bilirler.  Ege … Read More
  • Elmaılı kurabiyeler ve browniler Rize Günlerine hazırlandı       Sevgili Demet hanım' ın Atatürk Kültür Merkezinde 19-22 mart 2015 tarihlerinde açılan Rize günlerinde Rizeliler derneği yararına satış yapacaklarını söyledi ve bizden bir şeyler hazırlamamızı rica e… Read More
  • 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yılı anısına.. Çanakkale Zaferimizin 100. yıldönümünde bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Çanakkale Zaferimizin 100. yıld… Read More
  • Artık bahara merhaba diyebiliriz             Sevgili dostlar, bahara merhaba demeye hazırlandığımız şu günlerde, kışın kasvetli havasından sıyrılıp harekete geçme arzumuz artıyor.  Artık evlerimize kapanmak yerine, … Read More
  • Güzel insanlarla paylaşılan güzel sofralar          Yeni taşındığımız sitede çok tatlı insanlarla tanıştık, kaynaştık. Komşuluk arkadaşlıktan akrabalıktan daha  çok farklıdır. ''Ölünde dirinde komşuyla'' diye boşuna dememişler. Biz kend… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı