Yeni Yıl

7 Eylül 2015 Pazartesi



 Bu turşuyu yediğimde damakta bıraktığı tat o kadar güzeldi ki denememek olmazdı. Artık zararlarından dolayı klasik turşuda yapmıyoruz ya bu bir nebze o turşu isteğimizi köreltiyor diyelim.. 




YAĞLI BİBER TURŞUSU

Malzeme ölçüsü vermiyorum yaklaşık 2 kg. biber için: 2 kg. lık kavanoz, 1 er su bard. zeytinyağ, su ve sirke kullandım. Siz bunu kendi ölçülerinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Kapya biberlerin tohumlarını temizleyip 1 cm  kalınlıkta halka halka doğrayın.  Bir avuç kadar sarımsak ayıklayıp ince dilimleyin.
Sirke su ve ayçiçek yağını bir tencerede kaynatın bir tatlı kaşığı tuz atın.( Bir çok arkadaşım bu yöntemden memnunlar.)
Biberleri birkaç partide olmak üzere kaynayan suda 2 şer dakika kadar tutun ve delikli kepçe ile kullanacağınız kavanoza alın. 
Aralarına sarımsak ve kıyılmış dereotu / maydonoz koyun. İşlemi biberler bitene kadar yapın. 
Sonra tenceredeki suyu biberlerin üzerine doldurun. Kavanozun ağzında 1 cm lik boşluk kalsın
Yine sarımsak ve maydonoz koyup ağzını sıkıca kapatın.  Serin bir yerde 15-20 gün kadar bekletin ve gerektiğinde çıkartıp tüketin. Afiyet olsun..

Not: Biberlerin su yüzüne çıkmasını önlemek için en üstte küçük bir porselen kavanoz koyup kapağı öyle kapattım. Ayrıca renkli bir görüntü olsun diye aralarına yeşil sivri biber de ilave ettim.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı