''Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniği. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor.'' diyor Arman Kırım..( İşletme İktisadı profesörü, iş kitapları yazarı, 'business' ve 'gastronomi' konularında gazete yazarı ve yemek kitapları yazarıdır.)
Tempura aslında en güzel jumbo karides ve kabak havuç gibi sebzelerden yapılsada jumbo karidesin inanılmaz pahalı olmasından dolayı balıkla yapmayı tercih ettim. Balıkçıya tarif edip parmak kalınlığında olacak şekilde balıkları dilimlettim..Arman bey in yazısında olduğu gibi aynı tekniği uyguladım..Sonuç mu? fotoğrafta görüldüğü üzre çıtır kabuklu ve içi çok yumuşak bir balık eti...
0 yorum:
Yorum Gönder