Yeni Yıl
Menemenlik Sosları yine mevsiminde almayı tercih ettiğim yerli domates ve biberden yapıyorum. Özellikle kışın hem kahvaltılık hemde kolay yemek alternatifi arayanlar için bence yapılacaklar arasında.. Zamanı da geçmek üzere..
Fırında hazırladığım karnıyarıklık patlıcanlar hem çok hafif oluyor hemde mevsiminde aldığımız sebze olması nedeniyle içimiz rahat tüketiyoruz..
Nasıl hazırladım:
Patlıcanları karnıyarıklık alacalı soyun (ben saplarını pakatleyeceğim için kopartıyorum). sadece patlıcanları çeşme altında ıslatıp bir kapta üzerlerinebol miktarda tuz serpip beklettim. sonra yine tuzunu yıkayıp hemen kuruıladım ve fırın tepsime dizdim. Üzerine fırça ile çok az sıvı yağ sürdüm, alt üst edip her tarafının yağlanmasını sağladım bu yeterli oluyor zaten. Fırınımı 200 dereceye getirip üst ızgarasında yine alt üst yaparak fotoğrafta da görüldüğü şekilde iyice kızarmalarını sağladım soğuyunca birer yemeklik kadar kaliteli naylon torbalara paketledim..
Yukarı
0 yorum:
Yorum Gönder