Menemenlik Sosları yine mevsiminde almayı tercih ettiğim yerli domates ve biberden yapıyorum. Özellikle kışın hem kahvaltılık hemde kolay yemek alternatifi arayanlar için bence yapılacaklar arasında.. Zamanı da geçmek üzere..
Fırında hazırladığım karnıyarıklık patlıcanlar hem çok hafif oluyor hemde mevsiminde aldığımız sebze olması nedeniyle içimiz rahat tüketiyoruz.. Nasıl hazırladım:
Patlıcanları karnıyarıklık alacalı soyun (ben saplarını pakatleyeceğim için kopartıyorum). sadece patlıcanları çeşme altında ıslatıp bir kapta üzerlerinebol miktarda tuz serpip beklettim. sonra yine tuzunu yıkayıp hemen kuruıladım ve fırın tepsime dizdim. Üzerine fırça ile çok az sıvı yağ sürdüm, alt üst edip her tarafının yağlanmasını sağladım bu yeterli oluyor zaten. Fırınımı 200 dereceye getirip üst ızgarasında yine alt üst yaparak fotoğrafta da görüldüğü şekilde iyice kızarmalarını sağladım soğuyunca birer yemeklik kadar kaliteli naylon torbalara paketledim..
Buğday Salatası
Gününüz aydınlık içinde sağlıklı ve neşeli geçsin.
Buğday salatası kuzenime ait... Çok yararlı ve hafif bir salata, tavsiye olunur.
Akşamdan ıslatılan buğday suyu değiştirilerek yumuşayana kadar pişirilir süzülü…Read More
Havuç Borani
İster meze olarak ister farklı salata arayışı için güzel bir seçenek bence.. Hem faydalı hem lezzetli daha ne olsun..
Tek yapmanız gereken havuçların kabuklarını sıyırı…Read More
Günübirlik Ilgaz gezisiDaha önce her yerin yemyeşil olduğu bir mevsimde gördüğüm ve doğasına hayran kaldığım ama en çok da kış mevsiminde gitmek istediğim bir yerdi Ilgaz. Nihayet çok sevdiğim arkadaşım Sevgili Halenur la gittik, iyiki de gitmişiz …Read More
Kahve Likörlü Kremalı Poğaça
Arnavut Ciğeri, bloğunun sahibi sevgili Asuman hanım, bu poğaçayı yayınladığında içinin dokusunu hep merak edip durmuştum. Fırsat bulduğum ilk anda evde de az miktarda kahve llikörü var…Read More
0 yorum:
Yorum Gönder