Yeni Yıl

31 Ocak 2014 Cuma

Apple Crumble

Çoktandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif.. Ne yazıkki dondurmalı olarak bir dilim fotoğrafını koymak kısmet olmadı.. Size tavsiyem bu güzelliği hafta sonu deneyin mutlu olun..

    Bu güzel tatlıyı internetten ve Home Tv kanalından bildiğim halde bir türlü deneme fırsatım olmamıştı. Ta ki Canan(büyük kızım)http://www.lavantabahcesi.com/2013/09/17/apple-crumble/#comments linkinden Sevgili Ahu hanımın tarifini vererek ‘’ Anne bunu akşama yapalım çok canım çekti ‘’ diye mail atana kadar. O akşam eksik malzemeler alındı, denendi, yenildi tekrarı  en kısa zamanda istendi. Takip eden hafta sonu  gündüz ve akşam gelen misafirlerimiz için iki farklı fırın kabında yeniden yapıldı. Aplle crumble hakettiği müthiş  övgüyü fazlasıyla aldı . Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.
Not: Şeker hastaları için toz şekeri kullanmadan ekşi elma ile denemelerini ve onlarında gönül rahatlığıyla yemelerini  öneririm.
 Ahu hanıma da bu güzel tarif için çok teşekkür ederiz.
Apple Crumble
Malzemeler:
1 çay bard. Tereyağ (Oda sıcaklığında)
Toz Şeker (1 su bardağından 1-2 parmak az )
 Un (Bir su bardağı undan 1-2 yemek kaşığı fazla)
Tereyağını, toz şekeri, unu  rondoda  aralıklarla çalıştırarak kuma benzer bir karışım elde edene dek karıştırın. Sonra çukur bir cam kasede elinizle bir süre daha harmanlayın.  Hamuru buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirin.


Elmalı harcı için;
3 adet iri yeşil elma (başka cins elmada kullanabilirsiniz ama ekşi elmanın aroması çok güzel tavsiye ederim)
1 Paket şekerli vanilin
1 Çay kaşığı toz tarçın ( ben alerjim olduğu için eser miktarda kullandım , normalinde çok yakışıyor)
1 Limonun suyu
Elmaların kabuklarını soyun  küp küp doğradıktan sonra üzerine limon, vanilya ve tarçını ekleyip harmanlayın. İç harcınız hazır.
Orta boy bir fırın kabının tabanına elmalı harcı yayın . Üzerine kırıntılı hamuru ufalayarak yayın















 ve önceden ısıtılmış fırının orta rafında 180 derecede 40 dakika kadar( üzeri  kızarana kadar)   pişirin. İlk sıcaklığı geçince ılık olarak üzerine  dondurma koyarak servis ediniz.


Benzer Yazılar:

  • Profiterol Bu tarif İnci Pastanesinin meşhur profiterol tarifidir. Kendi şeflerinden 9 ağustos 2008 tarihinde HOME Tv de yayınlanmıştır.Ben denedim, size de denemenizi tavsiye ederim.Malzemeler: 10 kişilikHamuru:250 gr. su30… Read More
  • Dondurmalı Şeftali TatlısıMalzemeler:2 adet şeftali (olgun ama sertçe)1 su bardağı su1 su bardağı toz şekeryarım çubuk tarçınyarım limondondurma (tercihen kaymaklı)Ahududu Sosu:1 su bardağı ahududu1 yemek kaşığı nişasta1-2 damla limon suyuyarım kahve … Read More
  • Şekerpare Tatlısı Bu tatlıyı, bizi iftar davetine çağıran yeğenim için yapmıştım. Tarif Portakal Ağacına aittir. Benim yaptığım tek değişiklik margarini yarı yarıya azaltıp onun yerine ayçiçek yağı ilave etmem. Her ne kadar … Read More
  • Meyveli KupBu tarif kardeşim Derya'ya ait.Yapmışlar, afiyetle yemişler, sonra da bana gönderdiler resmini, bana da bloga koymak düştü:))Malzemeler:1 adet şeftali1 dilim karpuz (kaşıkla çıkartılacak içinden)1 adet armut1 adet muz1 salkım… Read More
  • Dondurmalı İrmik Tatlısı Malzemeler: 3 su bardağı süt 2 su bardağı irmik 1,5 su bardağı şeker limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Süslemek için: dondurma Yapılışı: Bir tencerede bütün malzemeler karıştırılarak pişir… Read More

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

denemedim ama merak ettim canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bu tarif hafta sonu için imdat niteliğinde oldu, teşekkürler.
Evde dondurma hariç tüm malzemeler var dondurmasız olur mu acaba?
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık .Çok hoş ir tarif.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yaptım Şükrancım, nefis oldu, teşekkürler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı