13 Ocak 2014 Pazartesi
- 13 Ocak 2014 Pazartesi
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 3 yorum
Herşeyin gönlünüzce olacağı güzel bir hafta diliyorum..
Bu kurabiyeyle ilk tanışmam benim günümde yapıp getiren Selma komşum sayesinde oldu. O kadar mütevazi o kadar kendini yenilemeyi başaran bir komşum ki hepimizde onu ve ailesini çok seviyoruz. Gün için o kadar çok israr etti ki bende bir şey yapıp getireceğim diye, artık kıramadım tamam dedim. Kurabiyenin içi gerçekten ağızda dağılan, dışı nutella ve mısır gevreği ile çıtır çıtır bir lezzet..Tarifini eltisinden aldığını söyledi eminim bloglarda da farklı bir çok tarife rastlamanız mümkün.. Ben henüz deneyemedim ama komşumun ölçüleriyle tarifi burada..
Mısır Gevrekli Nutellalı Kurabiye
Malzemeler:
250gr. yumuşak margarin
yarım çay bar. sıvıyağ
1 su brd.pudra şekeri
2 su bard. nişasta
1/2 su bard. un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
küçük boy kavanoz nutella( fındık kreması da oluyormuş)
mısır gevreği
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
Kurabiye hamuru için margarin pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır. Nişasta ve diğerleri eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan lokmalar alınıp bildiğimiz köfte ebatlarında kurabiyeler hazırlanır.
Tepsiye aralıklı dizilir ve pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler soğuması için bir kenarda bekletilir.
Bu esnada nutella benmari usulü eritilir içine küçük boy çay bard. ile yarım ölçü sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Mısır gevrekleri hafifçe elle biraz kırılarak ufaltılır.Kurabiyeler önce nutellaya ardından mısır gevreğine bulanıp ızgarada donmaları sağlanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
harika bir görüntü eline sağlık canım nefis
çok lezzetli görünüyor, eline sağlık Şükran'cığım...
sevgilerimle
Çok lezzetli görünüyor gerçekten, ellerine sağlık.
Yorum Gönder