Yeni Yıl

23 Mayıs 2013 Perşembe





Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz..


Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim. 

      Isırgan otunun yıllardır bilinen bir çok faydası var. 
 Isırgan otu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri (Potasyum tuzları, organik asitler-formik asit, histamin, asetilkolin ve Vitamin C) alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır (kaynatılmaz). Isırgan otu, koruyucu olarak da günde bir bardak içilebilir. Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır.....daha fazla bilgi için .http://www.50mucizebitki.com/isirgan.html.
  



ISIRGAN OTU KAVURMASI



















Malzemeler
  • 2 demet ısırgan otu
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates+ biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • ceviz
  • Tuz, karabiber, pulbiber



Yapılışı
  • Isırganları ellerinize eldiven geçirip iyice yıkayın.
  • Suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin.
  • Yapraklarını saplarından koparıp ayıklayın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında orta ateşte şeffaflaştırın..  salçayı ilave edin biraz daha kavurun.
  • Üzerine ısırganları atıp, tuz, karabiber, pul biber serpin.Isırganlar yumuşayana kadar pişirin. ister yoğurtlu ister sade olarak servis yapın., 

20 Mayıs 2013 Pazartesi




Vatan sevgisi yüreklerde, Türk bayrağı ellerde yaşlı genç çoluk çocuk yine meydanlardayız 
Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramını hep birlikte yürekten kutladık.. 
Bu vatanı bize kazandırdığı için Ona bir kez daha şükran ve minnet borçluyuz.  

17 Mayıs 2013 Cuma





 Bu ıslak kara kurabiyeleri yeğenim akraba günümüzde yapıp getirmişti. Çok sıklıkla yaptığını ama bu sefer çatladıklarını söyledi ben hiç denemedim ve denemediğim içinde o konuda yorum yapamadım ama tadı çok güzeldi bence.. Çatlak olması bizim yemeyeceğimiz anlama gelmez değil mi?.

Tarifini nerden aldı bilemeyeceğim ama bana attığı maildeki ölçüleri aynen aktarıyorum.

 Malzemeler:
125 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bard. sıvıyağ (ince belli bard.)
1 çay bard. toz şeker
1 adet iri yumurta
4-5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3 çay bard. şeker
3 çay bard. su
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı:
-Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ve şeker iyice çırpılır.
- Diğer malzemeler sırayla eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
-15 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
-Pişirme kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
-Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet dökülür .
-Şerbeti emmesi için en az yarım saat bekletilir sonra servis yapılır.



10 Mayıs 2013 Cuma


Sevdiklerinize zaman ayırın, kendinize zaman ayırın ve hep yüzünüz gülsün inşallah..
 Huzurlu bir gün geçirin inşallah
 Hastalar iyileşsin, küsler barışsın, borçlu olanlar borçlarını ödesin inşallah.
 Uzun lafın kısası; Bulutların dağıldığı aydınlıkların çoğaldığı
her şeyin gönlünüzce olduğu bir gün olsun..
 Mutlu olun, sağlıklı olun, sevgiyle kalın.









Katmer poğaça blogların gözdelerinden birisidir. Herhalde denemeyen yok gibidir. İlk yaptığımda çok tutturamamıştım ama artık öyle elim alıştı ki gözü kapalı yaptığım tariflerden birisi oldu..


Tarifi: 
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bard. süt
  • 2 yumurta (sarısı üstüne ayrılacak)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 100 gr yumuşamış tereyağ veya margarin (ben tereyağ kullanıyorum.)

İç malzemesi:
100 gr beyaz peynir

Hazırlanışı:
-      -Mayayı, şekeri, bir kaşık unu bir kaseye alın, üzerine 1 kahve fincanı kadar ılık su ekleyip kabarması için bir kenarda bekletin.
-      -Hamur yoğurma kabına yumurta beyazlarınıı tuzu, sıvı yağı koyun üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin azar azar un ekleyerek yumuşakça bir hamur yoğurun.
-      -Hamuru 2 eşit parçaya, sonrada her parçayı 8 e bölün, Her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına yumuşamış tereyağ sürerek 8 tanesini üstüste koyup iki adet hamur elde edin. En üste yağ sürmeyin.
-      -Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde (60cm kadar) açın.
-      Önce dörde sonra, her birini üçe yani 12 parça olacak şekilde kesin Toplamda 12x2= 24 adet poğaçanız olacak.
-      Geniş kenarına peynirli içi koyup sigara böreği gibi sarın.
-      Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
-      Yarım saat mayalanması için bekletin.
-      -Yumurta sarısına birkaç damla süt ekleyip üzerlerine sürün. Dilerseniz çörek otu serpin. Isınmış fırında 200 derecede  pişirin..





7 Mayıs 2013 Salı

Merhabalar,

Elmayı en çok nasıl tüketirsiniz derseniz biz elmalı kurabiyede deriz..

Hafta sonu rutin işlerin ardından çay keyfimi yapmak üzere önce çayı koydum yanına yiyecek bir şeyler arandım baktım yok. Bloğumdaki elmalı kurabiye reçetesiyle hamuru hazırladım niyetim kurabiye yapmaktı. Amaaaa çay nerdeyse demini almak üzere üstelik günün yorgunluğu da ağır basınca tek tek uğraşmak yerine hamuru ikiye bölüp arasına elmalı harcı koyarak hooop kapalı tart yapıverdim. Vallahi sonuç burada..





Öyle bir kabardı ki neredeyse fırınım berbat olacaktı. Şekerli hamur fırına taştığında temizliği ne kadar zordur bilen bilir. Hemen tartın altına bir tepsi koyuverdim. Pofidik kabaran kek- tart arası bir şey oldu. Siz deneyecek olursanız azıcık büyük kalıp kullanın olur mu..



3 Mayıs 2013 Cuma



Güzel bir hafta sonu olsun..

2 Mayıs 2013 Perşembe





Mayıs ayı tüm güzellikleri  size getirsin...

     Humus özellikle küçük kızımın çok sevdiği bir mezedir. Canımız istediğinde yapılır ve yenir..Ben genelde baharatçımdan aldığım özel nohut unu ile hazırlıyorum. Evde haşladığım nohutun kabuklarını ayıklamak biraz bana külfetli geliyor açıkçası. Humusun yapılışı oldukça kolay.. 
Sıcak su ile nohut unu ıslatılır. Tahin ise olmazsa olmazıdır. ölçülerini damak tadınıza göre ayarlayın.. Zeytinyağ, ezilmiş sarımsak, kimyon, limon suyu, tuz, karabiber,  Üzerine biraz zeytinyağı ve kıyılmış dereotu serpiştirelim. 





CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı