25 Ekim 2013 Cuma
25 Ekim 2013 Cuma
17 - Hamur İşleri
5 yorum
Hepinize kocaman merhabalar, renkli sofralarınızda keyifli sohbetleri paylaşacağınız birbirinden güzel tarifleri daha sık vermeye çalışacağım..
Börekler sofralarımızın çay davetlerimizin ve günlerin vazgeçilmezleridir. Böreğinin her türlüsünü sıklıkla yaparım farklı lezzetlerle harçlarla denemekten sakınmam bu da çok sevilen bir kol böreğimdir.. Çoğunlukla derin dondurucuma sığabilecek fırın kaplarıma hazırlarım streçleyerek gerektiğinde hemen çıkartıp pişirmek üzere depolarım. Bu arada emektar derin dondurucumu yedi çekmecelisiyle yeniledim .
Malzemeler:
1 kg. un
Su, tuz
1 çay bard.erimiş tereyağ
-Hamur yoğurma kabınızda undan iki avuç kadar ayırarak azar azar ılık su ve tuzu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
-Üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendirin.
- dinlenen hamuru mandalina kadar bezelere ayırın
- Herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerini yağlayarak dörderli vaya beşerli olarak gruplandırın. sayısı çok da önemli değil.
- Her grubu tezgahta hafif unlayarak açabildiğiniz kadar açın. üzerini ara sosu ile yağlayın iç harcı her tarafına serpiştirin
-Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya doğru gevşekçe rulo yapın ortadan ikiye kesin ve tepsinize yerleştirin diğerlerine de aynı işlemi yapın.
-Kalan ara sosunu üzerine gezdirin dilerseniz susam veya çörek otu serpiştirin ve dolapta bir süre bekletin ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
İç harcı:
5 adet irice patates
2 det kuru soğan
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydonoz
İç harcın hazırlanışı:
-Soğanları yemeklik doğrayın.
-Patatesleri soyun haşlayın iri rendeden geçirin.
-Soğanın üzerine salçanızı ekleyip bir iki dakika kavurun patatesleri tuzu karabiberi de ilave edip biraz daha kavurun ılınınca kıyılmış maydonozu ekleyin.
Ara sosu:
1 çay bard. sıvıyağ
1 su bard. süt( veya 1 şişe maden suyu)
2 yumurta
Not: Hazır yufka ile yapmak isterseniz çok taze yufka kullanmaya özen gösterin sonucu çok etkileyecektir.
bu durumda her yufkaya so sürüp iç harcını koyarak rulo yapmanız ve yeterli olacaktır.
Güzel geçsin hafta sonunuz..
Benzer Yazılar:
Fırında Pazı Sarması Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlam… Read More
Ev yapımı Kaşarlı Pide Bunlar da bir akşam beni pide yemeğe götürmeye üşenen eşime inat yapıldılar. Denemek isteyenlere çok kolay olduğunu söyleyeyeyim. Malzemeler : Toplam süre 30 dakika (4 adet pide için) 2 su bard. un 1/2 paket yaş… Read More
Kıymalı Muska BörekMerhabalar, yine size çıtır çıtır ve çok lezzetli bir börek hazırladım. Bu böreği ne zaman yapsam hiç kalmaz Çok kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu böreğin içine dilediğiniz bir iç harcı kullanabilirsiniz. &… Read More
ISPANAKLI KİŞMerhabalar, Havaların soğumasıyla hastalıklarda arttı tabi, yaz süresince tam yorgunluğumu atamamış bedenim ne yazıkki payını aldı bile.. Neyse hastalıklarda bizler için yeter ki Allah çaresiz dertlerle uğraştırmasın diyelim.… Read More
Kavrulmuş Patatesli kol böreği Hepinize kocaman merhabalar, renkli sofralarınızda keyifli sohbetleri paylaşacağınız birbirinden güzel tarifleri daha sık vermeye çalışacağım.. Börekler sofralarımızın çay davetlerimizin ve günlerin vazgeçilmezleri… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ohhh harika görünüyor, tadı da müthiştir eminim , yani hamile bir bayan olarak canım çekti ama neyse ki mide sorunum yüzünden birşey yiyemiyorum içiniz rahat olsun :))
epeydir börek yapmıyorum o kadar canım çekti ki, harika görünüyor Şükran'cığım eline koluna sağlık afiyet olsun
sevgiler
offf çok lezzetli görünüyor canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
merhabalar :)
patatesin her türlüsünü çok severim elinize sağlıkk harika görünüyorrrr
sevgiler
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Yorum Gönder