25 Ekim 2013 Cuma
25 Ekim 2013 Cuma
17 - Hamur İşleri
5 yorum
Hepinize kocaman merhabalar, renkli sofralarınızda keyifli sohbetleri paylaşacağınız birbirinden güzel tarifleri daha sık vermeye çalışacağım..
Börekler sofralarımızın çay davetlerimizin ve günlerin vazgeçilmezleridir. Böreğinin her türlüsünü sıklıkla yaparım farklı lezzetlerle harçlarla denemekten sakınmam bu da çok sevilen bir kol böreğimdir.. Çoğunlukla derin dondurucuma sığabilecek fırın kaplarıma hazırlarım streçleyerek gerektiğinde hemen çıkartıp pişirmek üzere depolarım. Bu arada emektar derin dondurucumu yedi çekmecelisiyle yeniledim .
Malzemeler:
1 kg. un
Su, tuz
1 çay bard.erimiş tereyağ
-Hamur yoğurma kabınızda undan iki avuç kadar ayırarak azar azar ılık su ve tuzu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
-Üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendirin.
- dinlenen hamuru mandalina kadar bezelere ayırın
- Herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerini yağlayarak dörderli vaya beşerli olarak gruplandırın. sayısı çok da önemli değil.
- Her grubu tezgahta hafif unlayarak açabildiğiniz kadar açın. üzerini ara sosu ile yağlayın iç harcı her tarafına serpiştirin
-Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya doğru gevşekçe rulo yapın ortadan ikiye kesin ve tepsinize yerleştirin diğerlerine de aynı işlemi yapın.
-Kalan ara sosunu üzerine gezdirin dilerseniz susam veya çörek otu serpiştirin ve dolapta bir süre bekletin ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
İç harcı:
5 adet irice patates
2 det kuru soğan
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydonoz
İç harcın hazırlanışı:
-Soğanları yemeklik doğrayın.
-Patatesleri soyun haşlayın iri rendeden geçirin.
-Soğanın üzerine salçanızı ekleyip bir iki dakika kavurun patatesleri tuzu karabiberi de ilave edip biraz daha kavurun ılınınca kıyılmış maydonozu ekleyin.
Ara sosu:
1 çay bard. sıvıyağ
1 su bard. süt( veya 1 şişe maden suyu)
2 yumurta
Not: Hazır yufka ile yapmak isterseniz çok taze yufka kullanmaya özen gösterin sonucu çok etkileyecektir.
bu durumda her yufkaya so sürüp iç harcını koyarak rulo yapmanız ve yeterli olacaktır.
Güzel geçsin hafta sonunuz..
Benzer Yazılar:
Pankek Malzeme: 1 su bard. un 2 yemek kasigi toz seker 1 fiske tuz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 su bardağından bir parmak eksik süt 1 çay kasigi kabartma tozu.. . Yapılışı: Malzemeler… Read More
Gözleme sebzeli gözlemeyi biz çok seviyoruz. Kıymalısına göre daha hafif olduğu için genelde yufka aldığımda yapıp buzluğumda hazır bulundururum. Malzeme : yufka patlıcan domates yeşil biber kuru soğan tuz, karabiber, … Read More
Pamuk Poğaçalar Bu poğaçaları da bugünkü konuklarımıza yapmıştım. Tarif çoğunuzun bildiği gibi pamuk poğaça tarifi. Defalarca yaptığm ve çok beğenilen, üstelik kolay ve çabuk uygulanabilen bir poğaça. Tarifi için b… Read More
Mayalı Nefis Peynirli Baton Hani mayalı hamur yoğurupta bir şeyler yaparız ve bazen hamurumuz artar ya işte bu tarifi o zaman yapıverdim. Sıcakken yenmesi tavsiye olunur ama sonrasında da yumuşacık ve peynirin verdiği klasik tuzlu çörek, b… Read More
Çin mantısı merakım... Bir süredir internette Çin mantısı yapımında kullanılan yufkaları merak edip inceliyordum. Bunlar küçük daireler şeklinde hazırlanan ince ve şeffaf yufkacıklardı. İnternette satışını görünce hemen inceleyip s… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ohhh harika görünüyor, tadı da müthiştir eminim , yani hamile bir bayan olarak canım çekti ama neyse ki mide sorunum yüzünden birşey yiyemiyorum içiniz rahat olsun :))
epeydir börek yapmıyorum o kadar canım çekti ki, harika görünüyor Şükran'cığım eline koluna sağlık afiyet olsun
sevgiler
offf çok lezzetli görünüyor canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
merhabalar :)
patatesin her türlüsünü çok severim elinize sağlıkk harika görünüyorrrr
sevgiler
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Yorum Gönder