25 Ekim 2013 Cuma
25 Ekim 2013 Cuma
17 - Hamur İşleri
5 yorum
Hepinize kocaman merhabalar, renkli sofralarınızda keyifli sohbetleri paylaşacağınız birbirinden güzel tarifleri daha sık vermeye çalışacağım..
Börekler sofralarımızın çay davetlerimizin ve günlerin vazgeçilmezleridir. Böreğinin her türlüsünü sıklıkla yaparım farklı lezzetlerle harçlarla denemekten sakınmam bu da çok sevilen bir kol böreğimdir.. Çoğunlukla derin dondurucuma sığabilecek fırın kaplarıma hazırlarım streçleyerek gerektiğinde hemen çıkartıp pişirmek üzere depolarım. Bu arada emektar derin dondurucumu yedi çekmecelisiyle yeniledim .
Malzemeler:
1 kg. un
Su, tuz
1 çay bard.erimiş tereyağ
-Hamur yoğurma kabınızda undan iki avuç kadar ayırarak azar azar ılık su ve tuzu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
-Üzerine nemli bez örtüp yarım saat dinlendirin.
- dinlenen hamuru mandalina kadar bezelere ayırın
- Herbirini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerini yağlayarak dörderli vaya beşerli olarak gruplandırın. sayısı çok da önemli değil.
- Her grubu tezgahta hafif unlayarak açabildiğiniz kadar açın. üzerini ara sosu ile yağlayın iç harcı her tarafına serpiştirin
-Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya doğru gevşekçe rulo yapın ortadan ikiye kesin ve tepsinize yerleştirin diğerlerine de aynı işlemi yapın.
-Kalan ara sosunu üzerine gezdirin dilerseniz susam veya çörek otu serpiştirin ve dolapta bir süre bekletin ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
İç harcı:
5 adet irice patates
2 det kuru soğan
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
Kıyılmış maydonoz
İç harcın hazırlanışı:
-Soğanları yemeklik doğrayın.
-Patatesleri soyun haşlayın iri rendeden geçirin.
-Soğanın üzerine salçanızı ekleyip bir iki dakika kavurun patatesleri tuzu karabiberi de ilave edip biraz daha kavurun ılınınca kıyılmış maydonozu ekleyin.
Ara sosu:
1 çay bard. sıvıyağ
1 su bard. süt( veya 1 şişe maden suyu)
2 yumurta
Not: Hazır yufka ile yapmak isterseniz çok taze yufka kullanmaya özen gösterin sonucu çok etkileyecektir.
bu durumda her yufkaya so sürüp iç harcını koyarak rulo yapmanız ve yeterli olacaktır.
Güzel geçsin hafta sonunuz..
Benzer Yazılar:
Kapalı Etli pide Bu kapalı pideleri Yine Kayseri'de tatmıştık, ama tarifini her görüştüğümüzde almayı unutuyorum ne yazıkki. Bu güzelliği denenemek olmazdı. Bir hafta sonu klasik pide hamurumla ve… Read More
Günlerin favorisi Açma- Renkli Mantar Salatası Gönlünüze göre bir hafta sonu olsun.. Akraba günlerimizde en çok ama en çok istenen ve her defasında da muhteşem lezzetiyle yemeğe doyamadığımız açmamız huzurlarınızda.. Bu tarif, hamur işlerinde ç… Read More
Katmer PoğaçaBu katmer poğaçaların tadına görüntüsüne kolaylığına hatta lezzetine doyum olmuyor. Üstelik günlerce kapaklı bir saklama kabında yumuşacık kalıyor. Sıklıkla hem sipariş olarak hemde evdekilere yaptığımız bir poğaça türü. Her … Read More
Truflar Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar.. Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf için kek yapar … Read More
Ispanaklı Çiğ Börek Canım anacığım bizlere yapardı. O'nu rahmetle anıyorum. Ablam ve ben de sıklıkla özellikle bir araya geldiğimizde yapar seve seve yeriz, yerkende anneciğimiz yadederiz. Yapılışı: -Yarım paketten az yaş maya ile uız ve… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ohhh harika görünüyor, tadı da müthiştir eminim , yani hamile bir bayan olarak canım çekti ama neyse ki mide sorunum yüzünden birşey yiyemiyorum içiniz rahat olsun :))
epeydir börek yapmıyorum o kadar canım çekti ki, harika görünüyor Şükran'cığım eline koluna sağlık afiyet olsun
sevgiler
offf çok lezzetli görünüyor canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
merhabalar :)
patatesin her türlüsünü çok severim elinize sağlıkk harika görünüyorrrr
sevgiler
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Yorum Gönder