Yeni Yıl

21 Ekim 2013 Pazartesi

Tüm dostların geçmiş kurban bayramını kutlarım. Bayramlar bizim için öncelikle sevdiklerimizle eşimizle dostumuzla görüşme fırsatı yakaladığımız gelenekleri uygulamaya çalıştığımız, çocuklarımıza da olabildiğince  bu gelenekleri  yaşatmaları konusunda paylaşımlarda bulunduğumuz önemli günlerdemektir,  bir o kadar da yorgunluk demek. Biz kurbanın derisi dışında hemen hemen herşeyini değerlendirmekten onlarla birebir uğraşıp yemekten çoook keyif alanlardanız. Mumbarı, kellesi paçası, işkembesi vs. ile uğraşırken fotoğraf koymayı isterdim ama çok uygun olmayacağını düşünerek lezzetli birere yemeğe dönüş aşamalarında sizlerle paylaşayım dedim. (Burada bu işlerle uğraşan sadece ben oluyorum bunu belirtelim) Et yemeye bir süre ara verildiğinden bu paylaşımlar önümüzdeki haftalarda olacak. 

Bayram da hep bilindik tarifleri yapmaktan genellikle kaçınırım, çünkü her gittiğimiz yerde aynı tatları yemek insana biraz bıkkınlık da veriyor ne yalan söyleyeyim. Bu sefer  bayram kavurmamızın yanına Fırında şakşukayı denedim... Denemedinizse bu güzel garnitürü  bir de böyle deneyin derim..


Fırında Şakşuka

Malzemeler:

2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet biber

Sosu için:

2 adet domates
2 diş sarımsak
taze kekik, dereotu veya nane ( hangisi damak tadınıza uyarsa onu kullanın..)  
iyi kalite zeytinyağı, tuz. 

Hazırlanışı:



-Sebzeleri yıkayıp tamamen soyun irice doğrayın patlıcanların üzerine tuz serpip bekletin. daha sonra yıkayıp kurulayın.

-Fırınınızı iyice ısıtın
-Bir tepsiye sebzeleri koyun üzerine tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyip her tarafı yağlanacak şekilde harmanlayın. 
- Sıcak fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar tutun Arada bir karıştırın ki eşit şekilde kızarsınlar .
- Sebzeler fırında kızarırken siz domatesin kabuklarını soyun küp doğrayın tavaya az zeytinyağı koyun. sarımsakları tüm atın ve birkaç kez çevirin ve alın, sadece aroması yağa geçsin.
-Domatesleri ilave edin. tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesler diriliklerini kaybetmeyecek şekilde pişirin. 
- Fırından sebzeleri çıkartıp servis tabağına alın üzerine domates sosunuzu gezdirin . Dilediğiniz taze kıyılmış yeşilliklerle süsleyin..  

8 yorum:

selma tamer dedi ki...

boyle daha sağlıklı olmus elıne sağlık

mehtap dedi ki...

güzel bir tabak:) eline sağlık.

bücürükveben dedi ki...

fırında şakşuka işte tam bana göre bir yemek, harika eline sağlık Şükran'cığım...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık ben domates faslını da fırında yapıyorum.
fırında da çok lezzetli oluyor benden de tavsiyedir:)
sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Şükrancığım, iki gün önce annem de yaptı ve bayıldımmm...
Çok lezzetli ve hafif oldu...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler gönderiyorum sana...

Vişnap Macide dedi ki...

Canım geçmiş bayramın kutlu olsun tarifin çok güzel ve de hafif olması bakımından her zaman tercih edilmesi gerekli diye düşünüyorum,Afiyetler olsun sevgilerimle..

aslı dedi ki...

süpper görünüyor. elinize sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Görüntü harika nefis olmuş ellerinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı