Tüm dostların geçmiş kurban bayramını kutlarım. Bayramlar bizim için öncelikle sevdiklerimizle eşimizle dostumuzla görüşme fırsatı yakaladığımız gelenekleri uygulamaya çalıştığımız, çocuklarımıza da olabildiğince bu gelenekleri yaşatmaları konusunda paylaşımlarda bulunduğumuz önemli günlerdemektir, bir o kadar da yorgunluk demek. Biz kurbanın derisi dışında hemen hemen herşeyini değerlendirmekten onlarla birebir uğraşıp yemekten çoook keyif alanlardanız. Mumbarı, kellesi paçası, işkembesi vs. ile uğraşırken fotoğraf koymayı isterdim ama çok uygun olmayacağını düşünerek lezzetli birere yemeğe dönüş aşamalarında sizlerle paylaşayım dedim. (Burada bu işlerle uğraşan sadece ben oluyorum bunu belirtelim) Et yemeye bir süre ara verildiğinden bu paylaşımlar önümüzdeki haftalarda olacak.
Bayram da hep bilindik tarifleri yapmaktan genellikle kaçınırım, çünkü her gittiğimiz yerde aynı tatları yemek insana biraz bıkkınlık da veriyor ne yalan söyleyeyim. Bu sefer bayram kavurmamızın yanına Fırında şakşukayı denedim... Denemedinizse bu güzel garnitürü bir de böyle deneyin derim..
Fırında Şakşuka
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet biber
Sosu için:
2 adet domates
2 diş sarımsak
taze kekik, dereotu veya nane ( hangisi damak tadınıza uyarsa onu kullanın..)
iyi kalite zeytinyağı, tuz.
Hazırlanışı:
-Sebzeleri yıkayıp tamamen soyun irice doğrayın patlıcanların üzerine tuz serpip bekletin. daha sonra yıkayıp kurulayın.
-Fırınınızı iyice ısıtın
-Bir tepsiye sebzeleri koyun üzerine tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyip her tarafı yağlanacak şekilde harmanlayın.
- Sıcak fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar tutun Arada bir karıştırın ki eşit şekilde kızarsınlar .
- Sebzeler fırında kızarırken siz domatesin kabuklarını soyun küp doğrayın tavaya az zeytinyağı koyun. sarımsakları tüm atın ve birkaç kez çevirin ve alın, sadece aroması yağa geçsin.
-Domatesleri ilave edin. tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesler diriliklerini kaybetmeyecek şekilde pişirin.
- Fırından sebzeleri çıkartıp servis tabağına alın üzerine domates sosunuzu gezdirin . Dilediğiniz taze kıyılmış yeşilliklerle süsleyin..
21 Ekim 2013 Pazartesi
21 Ekim 2013 Pazartesi
10 - Pratik Yemekler
8 yorum
Benzer Yazılar:
Pastırmalı Patates Krebi / Patates Pizzası Merhabalar sevgili dostlar, nasılsınız? Blog dünyası epey sakin, çoğunluk tatilde.. Eee bu sıcaklarda herkes yapabildiği kadar fırsatını bulunca az çok tatil yapmaya çalışıyor. Bizim tatil… Read More
Fırında ŞakşukaTüm dostların geçmiş kurban bayramını kutlarım. Bayramlar bizim için öncelikle sevdiklerimizle eşimizle dostumuzla görüşme fırsatı yakaladığımız gelenekleri uygulamaya çalıştığımız, çocuklarımıza da olabildiğince bu gel… Read More
Güveçte Biberli Domatesli sucuklu yumurta Kahvaltıların vazgeçilmesi sucuğu birde güveçte denemenizi öneririm.. Hafta sonu kahvaltılar bizim bir arada olduğumuz olmaya çok özen gösterdiğimiz en değerli öğündür, tabi durum böyle olunca … Read More
Kolay Kumpir Malzemeler (8 Kişilik) 8 adet iri patates 1 kase dolusu sosis 1 kase haşlanmış mısır 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım kase küp küp doğranmış tereyağ 2 kaşık domates salçası Tuz,karabiber Hazırlanışı: Patatesler soy… Read More
Lorlu Pazı Sarması Merhabalar güzel dostlar, üç hafta önce deneyip arşivimde yayınlanmayı bekleyen bu tarifi Aylin in bloğunda yayınlamasının üzerine yaptığımız bir yorum muhabbetinin ardından yayınlamak farz oldu. yani pişti ola… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
boyle daha sağlıklı olmus elıne sağlık
güzel bir tabak:) eline sağlık.
fırında şakşuka işte tam bana göre bir yemek, harika eline sağlık Şükran'cığım...
ellerinize sağlık ben domates faslını da fırında yapıyorum.
fırında da çok lezzetli oluyor benden de tavsiyedir:)
sevgiler
Şükrancığım, iki gün önce annem de yaptı ve bayıldımmm...
Çok lezzetli ve hafif oldu...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler gönderiyorum sana...
Canım geçmiş bayramın kutlu olsun tarifin çok güzel ve de hafif olması bakımından her zaman tercih edilmesi gerekli diye düşünüyorum,Afiyetler olsun sevgilerimle..
süpper görünüyor. elinize sağlık.
Görüntü harika nefis olmuş ellerinize sağlık.
Yorum Gönder