Yeni Yıl

1 Mart 2013 Cuma




Evde bulunan bir paket çin yufkasını da bu şekilde hazırladım denemenizi öneririm. Ortaya harika bir lezzet çıkıyor.

 Malzemeler:

250 gr. kıyma
Çin lahanası ya da marulu, çok ince kıyılmış ( bunun yerine pırasa veya lahana da olabilir)
1 su bard. mantar (ince kıyılmış)
taze soğan (ince kıyılmış) ben koymadım.
Tuz, karabiber, 
2 yemek kaşığı soya sosu
30 adet çin yufkası

Hazırlanışı :

-Tavaya sıvıyağı koyun, sırayla kıymayı, kıyılmış çin marulunu, mantarı, soğanı ekleyip kavurun.
Soya sosunu ve karabiberi ilave edin, tuzunu mutlaka kontrol ederek ilave edin zira soya sosu oldukça tuzludur.
-Çin yufkanız buzluktaysa paketinden çıkartıp teker teker sudan geçirip iki havlu kağıt arasında yumuşatın aynı zamanda da suyunu da almış olun.
 -Soğuyan içten her yufkanın ortasına koyup iki parmağınızla pliler şeklinde ağzını yapıştırın gerekirse elinizle yufkaların ağız kısmını ıslatın. bir tavaya tereyağ koyun mantıları yanyana dizin arkalı önlü kızartın sonra az miktar sıcak su ekleyerek pişmelerini sağlayın veya varsa özel bambu sepetiyle buharda pişirin . 

Not: ben normal tavada yazdığım gibi pişirdim. Dileyen yanına yoğurt koyup yedi.     







Benzer Yazılar:

  • Fırında Pazı Sarması  Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlam… Read More
  • Kıymalı Kabak DolmasıYeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu, yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin..   Kıymalı Kabak dolması Malzemeler: 5 adet sakız kabağı 250-300 gr.orta yağlı kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 adet kuru soğan … Read More
  • Baharla birlikte gelen şifa/ Isırgan Otu Kavurması Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz.. Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim.  … Read More
  • Kabak Çiçeği Dolması Güzel bir hafta diliyorum.. Kabak çiçeği dolmasını bizim memleketimizde(Kayseri) bulgurla yaparlar.Ben hiç pirinçle doldurana rastlamadım.Ama diğer yörelerde yapılanlara baktığımda hep pirinç kullanıldığını görü… Read More
  • Nefis patlıcan yemeği( soğansız ve susuz)Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize..  Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet..        Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, y… Read More

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

mantı harikkaaaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Mutfağa buyrun çok teşekkür ederim canım ziyaretin için.
çin yufkası ile bir çok farklı lezzet yapılabilir bence çok pratik oluyor.

vişnap dedi ki...

Ellerine sağlık,görünüşü çok güzel sevgiler canımmm.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı