Bu tarifimiz sevgili Aylinden tam bir tatlı canavarı kendi deyimiyle.. Yaptığı tatlılar da insanı baştan çıkaran cinsten gerçektende ..Bu cheescakeyi mutlaka denemenizi öneririm içindeki portakal kabuğu ve çikolata rendesi ve üzerindeki portakllı pelte cheescake e olağan üstü bir aroma katmış..
malzemeler
·
1 paket burçak bisküvi
·
1 paket yulaflı bisküvi
·
75 gr. margarin
krema için
·
1 paket labne peynir
·
1 paket krem peynir
·
2 adet yumurta
·
1 paket vanilin
·
1 su bardağı tozşeker
·
2 yemek kaşığı portakal suyu
·
1 portakal kabuğu rendesi
·
40 gr. bitter çikolata (rendelenmiş)
peltesi için
·
2 portakal suyu
·
1 su bardağı su
·
3 yemek kaşığı nişasta
·
3 yemek kaşığı tozşeker
yapılışı
·
alt taban için bisküviler toz haline getirilip
erimiş margarinle karıştırılır yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına döşenir
elle düzleştirilir
·
krema hazırlanana kadar bisküvili taban buzluğa
kaldırılır.
·
ayrı bir kapta peynirler,tozşeker vanilin güzelce
çırpılır
·
portakal kabuğu rendesi ve suyu eklenir
karıştırılır.
·
yumurtalar tek tek eklenip çırpılır(fazla
çırpmamaya özen gösterinki pişerken çatlama olmasın)
·
en son rendelenmiş çikolatalar eklenir karıştırılır.
·
peynirli karışım bisküvili taban üzerine dökülüp
180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
·
peltesi için malzemeler bir tencereye alınıp
karıştıra karıştıra pişirilir soğutulur.
·
soğuyan pelte cheesecake üzerine dökülüp
buzdolabında bir gece bekledikten sonra servis edilir.
Not : Yaptığım tek hata pelteyi biraz fazla pişirmiş olmam, .
6 yorum:
Tam mevsimindeyken denemeğe değer bir tarif, ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Ellerine saglik begenmene cok sevindim :)
Sevgiler
Çok güzel görünüyor. Çok da severim ama yapmaya hiç kalkışmadım. Sonuç beni korkutuyor. Normal keki bile zor yaparken, buna hiç cesaret edemedim:))
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
Feraycığım, evet gerçektende çok lezzetli bir chessecake.
Sevgili hande teşekkür ederim
sevgiler.
Heyyfi Ankaradayız nasılsa bana gelecek olursan ben sana yaparım merak etme..
Sevgili Aylin bu güzel tarif için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Yok boyle bısey vardır ya
Yok boyle bısey denecek kadar guzeller
ellerıne saglık
nefıs gorunuyorlar:)
Yorum Gönder