Evde bulunan bir paket çin yufkasını da bu şekilde hazırladım denemenizi öneririm. Ortaya harika bir lezzet çıkıyor.
Malzemeler:
250 gr. kıyma
Çin lahanası ya da marulu, çok ince kıyılmış ( bunun yerine pırasa veya lahana da olabilir)
1 su bard. mantar (ince kıyılmış)
taze soğan (ince kıyılmış) ben koymadım.
Tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı soya sosu
30 adet çin yufkası
Hazırlanışı :
-Tavaya sıvıyağı koyun, sırayla kıymayı, kıyılmış çin marulunu, mantarı, soğanı ekleyip kavurun.
Soya sosunu ve karabiberi ilave edin, tuzunu mutlaka kontrol ederek ilave edin zira soya sosu oldukça tuzludur.
-Çin yufkanız buzluktaysa paketinden çıkartıp teker teker sudan geçirip iki havlu kağıt arasında yumuşatın aynı zamanda da suyunu da almış olun.
-Soğuyan içten her yufkanın ortasına koyup iki parmağınızla pliler şeklinde ağzını yapıştırın gerekirse elinizle yufkaların ağız kısmını ıslatın. bir tavaya tereyağ koyun mantıları yanyana dizin arkalı önlü kızartın sonra az miktar sıcak su ekleyerek pişmelerini sağlayın veya varsa özel bambu sepetiyle buharda pişirin .
Not: ben normal tavada yazdığım gibi pişirdim. Dileyen yanına yoğurt koyup yedi.
3 yorum:
mantı harikkaaaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Mutfağa buyrun çok teşekkür ederim canım ziyaretin için.
çin yufkası ile bir çok farklı lezzet yapılabilir bence çok pratik oluyor.
Ellerine sağlık,görünüşü çok güzel sevgiler canımmm.
Yorum Gönder