Yeni Yıl

17 Aralık 2012 Pazartesi







Kar yağışı bol geçecek bir haftaya giriyoruz. Mutlu, sağlıklı ve çok güzel geçsin haftanız.

  Biz geçen hafta 3 gün yine hastanelerdeydik bu defa babam hastalandı. Geçen hafta değişiklik olsun diye bize getirmiştik onları. Annem ve babam  uzun süredir  Kan sulandırıcı ilaç ( comadin ) kullanıyorlar. Düzenli aralıklarla kan değerlerine bakılıp dozları ayarlanıyordu bir süredir bu değerleri babam kendi tecrübeleri! doğrultusunda ayarlama yapıp almış. Bu  arada iç kulak denge sistemi bozukluğundan kaynaklanan Vertigo rahatsızlığı için kullandığı ilacı da kendisini iyi hissettiğini düşünerek! aksattığından halsizlik ve baş dönmesi şikayetleri artmaya başladı. O hafta bizdelerken gece tuvalette iki defa aniden düştü, sabah bu olay tekrarlanınca biz soluğu yakınımızda bulunan devlet hastanesinin acilinde aldık yapılan tetkiklerde aşırı kansız olduğu ve kulakta iltihap oluştuğu tespit edildi. Kanın pıhtılaşmasını sağlamak için bir iğne yapıldı, kulaktaki rahatsızlık içinde antibiyotik ve devam ilaçları yazıldı. Tam  hastaneden çıkmak üzereyken babamın aniden tansiyonu yükseldi ve ağızdan kan gelmesi hemen kanama olduğu konusunda bizi tedirgin etti, annemden de bu konuda deneyimli olunca doktorları ikaz ettik tekrar bir takım işlemler yapılmak üzere gözlem odasına aldılar. Hastanenin gastro bölümünde tek bir doktor olması ve bu doktorunda o gün izinli olması sonucu biz soluğu başka bir hastanede almak zorunda kaldık. Durumun aciliyetini de göz önünde bulundurarak özel bir hastaneye gelir gelmez tetkikler sonucu hemen yatış işlemleri yapıldı ve iki gece babama 4 ünite kan ve yanında bir çok serum verildi. Yavaş yavaş herşey yoluna girdi ve çarşamba sabahı başlayan hastane maceramız cuma akşama doğru sona erdi. Babam da artık sağlıkları konusunda harfi harfine doktorların verdiği ilaç dozlarına dikkat edeceğine söz verdi. Yaşlı yakınları olanlar bu gibi olaylara alışıktırlar Bizleri büyüten yetiştiren ana babalarımıza onların bu günlerinde gerekliyiz bu yüzden de bu konuda duyarlı olan ablalarıma, enişteme  ve tabiki eşime sonsuz teşekkür borçuyum. Bir daha böyle olumsuzluklar yaşamamayı dileyerek  tarifime geçiyorum.


 Kağıt kebabını evinizde çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Ben bonfile kullandım, etin pişmeme riski olabilir düşüncesiyle 2-3 diş sarımsak, tane karabiber ve taze biberiyeyle önce bir süre pişirdim. Aslında genelde kuzu eti kullandığımda buna gerek kalmıyor bu sefer dana etiyle denemek istedim. 250 gr kadar arpacık soğan 8-10 diş sarımsak, köylü biberi domates ve yine vazgeçilmezim taze biberiye, karabiber bir miktarda tereyağ ile kağıt paketlerini tamamladım. Kağıt kebabını önce pişirme kağıdı ile ardından aliminyum folyo ile paket edip fırının alt rafında 200 derecede 30 dakika kadar pişirdim. bu süre zarfında tabanın dibi tutacak kıvama gelmişti..


 Kağıt kebabı açılmayı bekliyor.
















Bu kornişon turşumuz, sadece çok az tuz ve bol sirke ile kaynatılmış suda sarartılarak kuruldular.

17 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canımm ellerine sağlık..Çok güzel olmul..tam davet yemegi olmuş..

bücürükveben dedi ki...

Şükran'cığım babana çok geçmiş olsun,umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur, annen de, baban da..o kan sulandırıcı ilaçtan geçen değil evvelsi yaz kızkardeşim de uzun süre kullanmıştı, çok çekmişti iğneler iğneler:(biliyorum ne çektiğinizi yani:((ALlah yardımcınız olsun..

bahar006 dedi ki...

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Kağıt kebabı da nefis görünüyor, ellerine sağlık:)

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

geçmiş olsun allahım sağlık sıhhat versin inşallh ,

kağıt kebabı annemin sık yaptığı bir lezzet , eminim tadı harika olmuştur emeklerine sağlık...

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah, sağlık mutluluk dilerim.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

ŞÜKRAN HANIMCIĞIM BABANIZA ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN,ACİL ŞİFA DİLEKLERİMLE!

Evin büyük kızı olarak yaşadıklarınızı defalarca yaşadım,ailenin her yaşlısına koşan ben oldum eşim de bu konuda bana her zaman destek olmuştur. Sizi çok çok iyi anlıyorum. Allah gayret kuvvet versin arkadaşım!

Kağıt kebabına gelince kuzu eti yemeyen ben tadı nasıldır hiç bilemediğim için bu kebabı yapsam da evdekilerden yorum alıp size tekrar yazsam olur mu :D
Elleriniz dert görmesin. Ağzınızın tadı sofranızın bereketi eksilmesizn!

*mehtap dedi ki...

babacığına geçmiş olsun.

kış güneşi dedi ki...

aman o ilaca dikkat geçmiş olsun menü bir harika ete kimde hayır diyemez elin dert görmesin

durutarifler dedi ki...

Ohhh ellerine sağlık.
Mis gibi olmuştur vallahi
Sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.acil şifalar diliyorum babana.bu arada yemek nefis.ellerine sağlık.sevgiler.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Geçmiler olsun babanıza insan bu durumlarda ne yapacağını bilmiyor.Hastalık zor..
Kğaıt kebabı çok iştah acıcı görünüyor ellerinize sağlık

sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

çok çok geçmiş olsun. şimdi iyi olduğuna sevindim.. ellerine sağlık kebab nefis olmuş bende yaptım geçenlerde yayınlanmayı bekliyor.. sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Hersey harika gozukuyor, ellerinize saglik...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gecmis olsun diyorum babaniza..Kagit kebabi ne cok severdim uzun zamandir yapmadim iyiki paylasmissiniz..hafta sonu firsatim olursa mutlaka denemek istiyorum sevgiler ve kolayliklar olsun..

NzlGl dedi ki...

Çok geçmiş olsun Şükran hanım.
Ne yazık ki yaş ilerleyince ilaç konusu biraz sarpa sarıyor. Ben annemin ilaçlarını (kendi evinde kalırken bile) kontrol ediyordum. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
Allah sizin gibi evlatları herkese nasip etsin.
Kağıt kebabını çok severim. Sizinde ellerinize sağlık, sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Yorgunluğumu alıp götüren, bana güç veren değerli yorumlarınıza ne kadar teşekkür etsem azdır. hepiniz de sağolun varolun. Tek tek yorum yazamamamın nedeni, hala sağ elimi çok kullandığımda yoğun ağrımın olması.Hepinize kocaman sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Sevgili Şükran, baban için çok üzüldüm. Epeyce sıkınlı birkaç gün olmuş. Bununla geçmiş olsun.
Tarifte haika görünüyor. Elerine sağlık. Sevgilerimle...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı