Yeni Yıl

16 Ağustos 2012 Perşembe






Tarif  Cafe fernando' nun yazarı sevgili Cenk e ait.. Ölçüleri  iki ayrı davetimiz için 2 katı kullandım.

MAŞ FASULYE PİYAZI TARİFİ
4 kişilik

  Malzemeler 
1 su bardağı (215 gram) maş fasulyesi (kuru ağırlık)
1 demet taze soğan (300 gram), temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık 1 su bardağı
Yarım demet taze nane, temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık yarım su bardağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
2 adet haşlanmış yumurta (ben hava çok sıcak olduğu için kullanmadım)
16 adet siyah zeytin (kullanmadım)

 Yapılışı
Bir gece önceden maş fasulyelerini ılık su dolu bir kaba koyup bekletin. Ertesi sabah suyun altından geçirip durulayın.
Büyük boy bir tencere dolusu suyu kaynatıp maş fasulyelerini ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynattıktan sonra süzün.
Ardından süzdüğünüz fasulyeleri tekrar büyük boy bir tencere dolusu kaynar suda bu defa 7 dakika daha haşlayın ve tekrar durulayıp süzün.
Fasulyelerin iyice kuruduğuna emin olduktan sonra büyük boy bir kapta soğan, nane, zeytinyağı, sirke ve tuzla karıştırıp servis tabağınıza aktarın.
Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin ve zeytinlerle birlikte piyazın üzerine yerleştirin.


Not: Cenk'in tavsiyelerine uyarak denediğimde maş faulyelerinin bembeyaz  olduğunu gördüm gerçekten. Akşamdan ıslattığımda çok yumuşamışlardı ertesi gün 10' ar dakikadandaha az  iki kere haşlamam yeterli oldu..

Benzer Yazılar:

  • Tereyağ soslu Yoğurtlu Ezme Patates Pastası      Komşu günümüzün mönüsünde yine farklı bir salatam vardı. Bildiğiniz gibi çay davetlerinde ya da günlerde en çok yapılanlardan biri de patates salatasıdır. Çünkü hem doyurucu olmasından dolayı  h… Read More
  • Antalya usulü piyaz Merhabalar, Yaz akşamlarında yapabileceğiniz muhteşem bir salata, yardımcı yemek yada ne bileyim meze diyebiliriz. Ne derseniz deyin ama piyazı lütfen bu şekilde yapın derim.       Antalya'nın… Read More
  • Günlerin favorisi Açma- Renkli Mantar Salatası Gönlünüze göre bir hafta sonu olsun..      Akraba günlerimizde en çok ama en çok istenen ve her defasında da muhteşem lezzetiyle yemeğe doyamadığımız açmamız huzurlarınızda..  Bu tarif, hamur işlerinde ç… Read More
  • Yufka Çanaklarında Kısır Güzelliklerle dolu bir gün olsun hepimize.. Yoğurarak yaptığım kısırı bu sefer yufka çanaklarında sunmak istedim. farklı sunum isteyenlere çok basit ama hoş bir alternatif..  İki adet hazır yufkayı arasını sadece sıvıy… Read More
  • Şark Köftesi, Ekşili Köfte, ya da Sarımsak soslu köfte Sevgi lafta değil kalptedir, her anınız sevgiyle dopdolu geçsin..     Hafta sonları geç yapılan kahvaltı nedeniyle öğünler malum aksıyor. Beş çayı yanına farklı bir lezzet aradığımızda evdekilere bu köftey… Read More

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım çok severim ellerine sağlık
Hayırlı bayramlar,sevgiler.

kış güneşi dedi ki...

bu fasulyeyi hiç denemedim ve yemedim merak ettim şimdi marketlerde varmıdır acaba elinize sağlık

durutarifler dedi ki...

Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !

Sevgiler

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım ablam mmmm miss.
ellerine sağlık.
hayırlı bayramlar.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun. Sevgilerimle.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı