Tarif Cafe fernando' nun yazarı sevgili Cenk e ait.. Ölçüleri iki ayrı davetimiz için 2 katı kullandım.
MAŞ FASULYE PİYAZI TARİFİ
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı (215 gram) maş fasulyesi (kuru ağırlık)
1 demet taze soğan (300 gram), temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık 1 su bardağı
Yarım demet taze nane, temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık yarım su bardağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
2 adet haşlanmış yumurta (
16 adet siyah zeytin
Yapılışı
Bir gece önceden maş fasulyelerini ılık su dolu bir kaba koyup bekletin. Ertesi sabah suyun altından geçirip durulayın.
Büyük boy bir tencere dolusu suyu kaynatıp maş fasulyelerini ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynattıktan sonra süzün.
Ardından süzdüğünüz fasulyeleri tekrar büyük boy bir tencere dolusu kaynar suda bu defa 7 dakika daha haşlayın ve tekrar durulayıp süzün.
Fasulyelerin iyice kuruduğuna emin olduktan sonra büyük boy bir kapta soğan, nane, zeytinyağı, sirke ve tuzla karıştırıp servis tabağınıza aktarın.
Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin ve zeytinlerle birlikte piyazın üzerine yerleştirin.
5 yorum:
Ablacım çok severim ellerine sağlık
Hayırlı bayramlar,sevgiler.
bu fasulyeyi hiç denemedim ve yemedim merak ettim şimdi marketlerde varmıdır acaba elinize sağlık
Hayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !
Sevgiler
canım ablam mmmm miss.
ellerine sağlık.
hayırlı bayramlar.
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun. Sevgilerimle.
Yorum Gönder