9 Ağustos 2012 Perşembe
- 9 Ağustos 2012 Perşembe
- 14 - Kek ve Kurabiyeler
- 4 yorum
Bu tarifte yine Kayseri'den..
Ağlayan Kek ( bana göre nefis çikolatalı browni tadındaydı)
Malzemeler:
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
2 su bard. süt üzeri için
Ara malzemesi:
1 paket krem şanti
Üst malzemesi:
Hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri mikserin ucuyla iyice çırpın,
Yağlanmış kare borcama malzemeyi döküp yayın 175 derecede pişirin. kürdanla kontrol edin. Ilıdığında( ilk sıcaklığı geçince) 2 su bard. soğuk sütü üzerine gezdirerek keki ıslatın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre sütle çırpıp hazırlayın, üzerine yayın.
en üste hazır çikolata sosu gezdirin.
2 saat buzdolabında bekletin kare dilimlere keserek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
hımm nefis bir kek ellerine sağlık canım çekti canım:)) kayserilimisin tatlım ben develiden... sevgilerimle öptüm:)
hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Ağlamasın yerim onu ben :)) Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
muhteşem görünüyor... çok seviyorum çikolatalı tadları...
Yorum Gönder