Yeni Yıl

13 Ağustos 2012 Pazartesi



İftar sofrasının gözdelerinden birisiydi kendiler..










      Pancar terinini, Anna Olson' un programında izleyip not almıştım. Bunu daha önce çok yapmış olmama rağmen fotoğraflayamamıştım çok hoş bir tadı ve görüntüsü oluyor. Farklı görüntüde ve farklı malzemelerle çok rahat uygulanabilir. .

                                   

 

 Malzemeler: ( 8 kişilik)

1 kg. kırmızı iri pancar
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su ve sirke

Dolgu malzemesi:

1 paket labne peyniri
1/2 kg. tatlı lor
Taze nane yaprakları ( ince kıyılmış)
taze soğan yaprakları( ben kullanmadım)
1 adet limon kabuğu rendesi 
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

-Pancarların kabukları soyulur ve su sirke tuz ve şekerle yumuşayana kadar pişirilir. soğuk sudan geçirilir.
-Çok incecik dilimlere ayrılır. Bu işi sağolsun Derya benim üstlendi. 
-Diğer tarafta dolgu malzemelerini karıştırıp üzeri kapalı olarak buzdolapta bekletilir. 
-Kalıplar fırça yardımıyla çok az yağlanır. Bu iş için spray yağ kullanabilirsiniz. .
-İnce pancar dilimleriyle kalıpların kenarları ve tabanı kapatılır.

















 

İçleri dolgu malzemesiyle doldurulur.


- Üzeri de pancar dilimiyle kapatılır
-Dolapta servis zamanına kadar bekletilir. 
-Dikkatlice servis tabaklarına ters çevrilir. İlk etapta çıkmayacak gibi olsada bıçak sapı ile tık tık tabanına vurursanız kolayca çıkacaktır veya streç film sererek bu işi garantiye alın . 
Taze nane yaprağı veya salatalık dilimi ile süsleyin. 

Benzer Yazılar:

  • Çerkez Tavuğu Defalarca yapmış olmama rağmen bloğa koymayışıma şaşırdım bazen çok emin olduğunu zannettiğin bir şeyde hiç de emin konuşmamak lazımmış. Çerkez tavuğunu küçük kızım Derya çok sever artık o öğrendi ve yapar oldu..Bu da o… Read More
  • Havucun ve Kabağın E hali, D hali.. Velhasıl her hali  Yoğurtlu buğdaylı kabak salatası  Kabak salatasını buğdaylı yediniz mi? Yemedinizse lütfen deneyin inanın o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. Bunu Kaz dağlarında kaldığımız otelde tatmıştım ve içinde ne ol… Read More
  • Mozzerellalı ve soslu patlıcan dilimleriGüzel bir hafta dileyerek hepinize kocaman merhabalar sevgili dostlar.. Yaz mevsiminde patlıcanla yapılan bir çok farklı lezzet vardır bu da onlardan birisi.  Güzel bir meze Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 adet doma… Read More
  • İftar davetlerim 1- İzmir Köfte Herkese kucak dolusu sevgiler,  Ramazanda iftara  misafir çağırmayı, niyetli olanlara yemekler hazırlamayı çok seviyorum. Gelebilenlere evimde, gelemeyecek olanlara da hazırlayıp götürüyoruz.. Geçen hafta sonu da… Read More
  • Ermeni Plakisi Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik. Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceği… Read More

6 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Vayyyy
muhteşem bir görüntü ellerine sağlık arkadaşım
özel günler için bu tarifi bir kenara not almalıyım :)

LeylaK dedi ki...

İnanılmaz güzel bir sunumu var, bayıldım :)

Unknown dedi ki...

Canim cok güzel degisik ilk firsatda deneyecegim sevgiler .

sibelyalcincom dedi ki...

Farklı görüntüleri severim ellerinize sağlık:)

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Çok şık olmuş
ellerine sağlık

sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hem degisik hem guzel..ellerinize saglik..goruntusude harika..sevdim:))

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı