9 Ağustos 2012 Perşembe
- 9 Ağustos 2012 Perşembe
- 09 - Makarna ve Pilavlar
- Yorum yazın
Bademli tel şehriyeli pirinç pilavı
Yine bu tarifimde eski tarif defterimden iftar davetimde yapmıştım fotoğraflar akşam üzeri çok net olmadı ama bunu denemenizi öneririm hatta şekilli kek kalıbında hazırlayıp servis tabağına ters çevirdiğinizde daha da hoş görünecektir.
Malzemeler:( 8 kişilik)
2 su bard baldo pirinç
4 su bard. tavuk suyu/su
1 su bard çiğ badem
1 su bard. tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Bademler sıcak suda yarım saat ıslatılıp kabukları soyulur tavada kavrulur bir kenara alınır.
Pirinç, nişastalı suyu gidene kadar yıkanır süzülür.
Pilav tenceresinde tereyağ eritilir. Tel şehriyeler eklenip kavrulur, pirinçler eklenir birlikte şeffaflaşana kadar kavrulur.
4 bard. sıcak tavuk suyu/su ilave edilir, tuzu ayarlanır pilav pişirilir gerekirse sıcak su ilave edilir.suyunu çekince 15-20 dakika dinlendirilir
Bu arada kalıbın iç kısmına fırça ile margarin sürerek bademler yerleştirilir.Üzerine yavaşça dinlenmiş olan pilav serilir kaşığın tersiyle bastırılır. Dikkatlice servis tabağına ters çevrilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder