Yeni Yıl

3 Mayıs 2012 Perşembe




      Merhabalar sevgili dostlarım, iki haftadır alerjimle boğuştuğumu yazmıştım. Hala da atlatamadım. Bu arada blog da birkaç gündür doğru dürüst ne yazı yazabiliyorum ne de yayınlayabiliyorum .Hadi ben çok anlamıyorum ama kızlarda baktılar bir türlü ayarsızlığın nereden kaynaklandığını bulamadılar. Örneğin yazı, taslaktayken normal ama yayınladığında yazının sağ tarafı kesilmiş olarak gözüküyor. Yazının tamamı bitince son düzeltmelerde hizalama yapacağım yok yapamıyorBu yaştan sonra neredeyse kalkıp bilgisayar kurslarına gideceğim.  Neyse bu helvanın da başına bir iş gelmeden yapıp sizlere ikram edeyim dedim.
       Bizim evde ne zaman balık yapılsa mutlaka yanına helva da  yapılır.. Tarif bloğumda kayıtlı, bakmak isterseniz burada . Hadi buyrun çekinmeyin hepimize yeter..

      Badem yerine bu sefer ceviz kullandım. İrmikle birlikte cevizi de kavurmanızı öneririm.

Benzer Yazılar:

  • Mürdüm Erikli TartGenelde tartı elmalı yapardım, bu sefer mürdüm erikli denemeye kara verdim ve ortaya hem görsel hem lezzet açısından çok hoş bir tarif çıktı.Mürdüm eriğinin mevsimi de geçmek üzere, sizin de bu tarifi denemenizi öneririm.Malz… Read More
  • Çilekli KupMalum çileğin mevsimi hemen hemen bitmek üzere.Ben de bir gün önce tezgahta güzel çilek görünce 1 kg. almıştım.Bunun 250gr. kadarını hemen yedik.Kalan çileklerle de kup yapmaya karar verdim.Sayılı kalan yaz akşamlarında soğuk… Read More
  • Elmalı TartBu tarifi, devamlı takip ettiğim blog sitelerinden biri olan "Mekanımız Mutfak" sitesinden aldım, bugün denedim ve muhteşem oldu!Malzemeler:2,5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kull… Read More
  • GüllaçRamazan güllaçsız olur mu...Malzemeler: Güllaç kısa sürede tüketilmesi gereken bir tatlı olduğu için malzemelerden ne kadar çıktığını belirttim. Siz ona göre ayarlarsınız.Yarım kg. güllaç (bununla en büyük boy borcam oluyor v… Read More
  • Bisküvi Pastası (Vanilyalı)Bu pastayı uydurup yaptım.Mutlaka herkesin bildiği bir pastadır bisküvi pastası.Malzemelerini değiştirerek çeşit çeşit yapabilirsiniz.Normalde ben kakaolu bisküvi ve kakaolu puding ile yapardım.Ama geçenlerde böyle denedim, ç… Read More

10 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

içine bir de dondurma koydunuz mu ohh !!

Unknown dedi ki...

Nefis mis gigi kokar simdi mutfak afiyetler olsun canim .

Unknown dedi ki...

Ablacım çok severim ellerine sağlık sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle geçmişler olsun. Dilerim en kısa zamanda atlatırsın.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

kış güneşi dedi ki...

acil şifalar canım tatlına gelince bu tatlı ilk evlendiğim zaman yaptığım bir tatlıydı herkes hayran kalmıştı ilk acemiliyim ama acemi şansı dedim kenki kendime sonra bu tatlıyı dondurma ile yani ortasına koyarak denedik nefis ötesi oldu tabi sonrası pişmanlık eyvah kilolar dedik. seninde ellerine sağlık sevgilerine sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Buketciğim dondurmalısı gerçektende nefis yedim biliyorum.

Gülcan gerçekten yemekten çok o güzel kokusu mestediyor insanı.

Deyacığım canım çok sağol sevgiyle kal..

bülbülün yeri çok sağol güzel arkadaşım. ne illet bir hastalıkmış.

Kardelen sezgin canım çok teşekkürlergüzel dileklerin için..

demetleyemek dedi ki...

İrmikli sevdiğim tek şey irmik helvasıdır, elinize sağlık çok leziz görünüyor ve de nacizane blogum da size ödülü var hoşçakalın.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım Enfes görünüyor . ellerinize sağlık. bu güzellikleri ödülle taçlandıralım mı :)) bloguma bekliyorum. sevgilerimle...

made in funda dedi ki...

mmmm misler gibi.ellerine sağlık....

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı