6 Ekim 2010 Çarşamba
- 6 Ekim 2010 Çarşamba
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- 3 yorum
Arkadaşlar kolay ve çabuk olduğu kadar ağızda hemen eriyen bir kıvamda helva yapmak isterseniz bu tarifim tam size göre. 15-20 dakika arasında hazırlayıp misafinize bile ikram ederek güzel iltifatları alacaksınız emin olun.. Lokum tadında ve yumuşacık bir helva oluyor. Siz kişi sayısına göre ölçülerde gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz..
Malzemeler:
2 su brd.irmik
1 su brd. toz şeker
200 gr. margarin veya yarı yarıya sıvı+ yağ tereyağı
1 su brd. süt
1 su brd. su
2 yemek kaşığı badem
Hazırlanışı:
Su ve şeker ile bir şerbet hazırlayın.
Yayvan ve geniş bir tencereye margarini koyup ısıtın bu arada kabuksuz çiğ bademleri ilave edip 5 dakika kavurun. İrmiği de ilave edip 15 dakika kadar orta ateşte devamlı karıştırarak ( irmiğin ve bademlerin hafifçe rengi dönene kadar)
kavurun .
Ocağın altını kısın veya kapatın helvaya şerbeti ve ılık sütü ilave edip karıştırın.
Tekrar ocağa alıp yüzeyi suluca kalıncaya kadar tutun ve tekrar karıştırıp demlenmeye bırakın
Ilınınca şekil verip dilerseniz toz tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ellerinize sağlık.Lezzetli görünüyor.Deneyeceğim.
çok lezzetli görünüyor.çok kolaymış en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler.
arkadaşım ellerine sağlık.nefis görünüyor doğrusu.sevgilerimle...
Yorum Gönder