Yeni Yıl

19 Mayıs 2012 Cumartesi








Artvin yöresine ait bu lezzeti kuzu etli veya tavuk etli de deneyebilirsiniz . Her ikisi de çok güzel ve doyumsuz bir yemek olacaktır. Ben bu sefer Kuzu etlisini yaptım. Hazır yufkalar gevşek bir şekilde rulo sarılır eşit aralıklarla şeritler halinde  kesilir ve tereyağ sürülmüş tepsiye yanyana dizilir  fırında altı üstü kızartılır. Daha önceden hafif salçalı ve suluca pişen kuzu etleri üzerlerine yayılır yufkalar yumuşayınca sıcak servis yapılıır.  


Not:
Yufkaları daha önce hazırlayıp derin dondurucunuzda kolayca saklayabillirsiniz. (Zaten genelde imece usulü yapılıp kurutularak gerektikçe tüketilen bir yemek çeşidi.).Misafirleriniz geldiğinde kısa zamanda yufkaları fırınlarken diğer yanda kuzu etini pişirip hemen servis yapabilirsiniz. 

8 yorum:

** ZEL ** dedi ki...

Nasılda cezbediyor :)
Şahane gözüküyor canım,ellerine emeğine sağlık.
Muhabbetle..

mehtap dedi ki...

bende memleketten geldikçe pişirenlerdenim.ELine sağlık..

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim,cok da leziz gorunuyor.sevgilerle.

FADİŞ dedi ki...

Kütahyalı olarak biz de çok yapardık bu yemeği, güveçte pişmiş etle:)

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis bizim oralardaki tiriti andırıyor sevgiler

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ben et yemeklerini sevmesemde görüntü gerçekten çok orjinal olmuş cnm ya :).nişanlım bu yemeğe kesin bayılır.ellerine sağlık.

LaMa dedi ki...

normalde tavukla yaparim ama evde tavuk olmadigi bir sefer arkadaslara iftara yapmistim bunda, olsa da yesek...

ilhan dedi ki...

Yufkası fırınlanmış olarak paketlerde satılıyor yanılmıyorsam. Bursa tarafında bir pazardan almıştım. Resimlerden çok güzel olduğu belli. Ellerinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı