Artvin yöresine ait bu lezzeti kuzu etli veya tavuk etli de deneyebilirsiniz . Her ikisi de çok güzel ve doyumsuz bir yemek olacaktır. Ben bu sefer Kuzu etlisini yaptım. Hazır yufkalar gevşek bir şekilde rulo sarılır eşit aralıklarla şeritler halinde kesilir ve tereyağ sürülmüş tepsiye yanyana dizilir fırında altı üstü kızartılır. Daha önceden hafif salçalı ve suluca pişen kuzu etleri üzerlerine yayılır yufkalar yumuşayınca sıcak servis yapılıır.
Not:
Yufkaları daha önce hazırlayıp derin dondurucunuzda kolayca saklayabillirsiniz. (Zaten genelde imece usulü yapılıp kurutularak gerektikçe tüketilen bir yemek çeşidi.).Misafirleriniz geldiğinde kısa zamanda yufkaları fırınlarken diğer yanda kuzu etini pişirip hemen servis yapabilirsiniz.
8 yorum:
Nasılda cezbediyor :)
Şahane gözüküyor canım,ellerine emeğine sağlık.
Muhabbetle..
bende memleketten geldikçe pişirenlerdenim.ELine sağlık..
ellerine saglik hayatim,cok da leziz gorunuyor.sevgilerle.
Kütahyalı olarak biz de çok yapardık bu yemeği, güveçte pişmiş etle:)
ellerine sağlık canım nefis bizim oralardaki tiriti andırıyor sevgiler
ben et yemeklerini sevmesemde görüntü gerçekten çok orjinal olmuş cnm ya :).nişanlım bu yemeğe kesin bayılır.ellerine sağlık.
normalde tavukla yaparim ama evde tavuk olmadigi bir sefer arkadaslara iftara yapmistim bunda, olsa da yesek...
Yufkası fırınlanmış olarak paketlerde satılıyor yanılmıyorsam. Bursa tarafında bir pazardan almıştım. Resimlerden çok güzel olduğu belli. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder