Yeni Yıl

5 Ocak 2012 Perşembe

Bugün iş yapmak istemeyenler bana buyursun çünkü  çayımı demledim, artık şöööööyle bir verandama oturup dinleneceğim eee hadi sizde gelin buyrun buyrun o kadar geniş ki verandamız hepimiz sığarız. Hem çaylarımız içeriz hemde güzel sohbetlere yelken açarız.Buradan lütfen.


Yeniyıldan tariflere devam demiştik.






Kalamar Tava
Dondurulmuş kalamar
Toz şeker, karbonat, tuz( 1 er çay kaşığı)
1/2 limon suyu
Kızartmak için sıvıyağ 

Hazırlanışı:

Dondurulmuş kalamarlar çözülmesi için bekletilir. 
Bir kasede toz şeker, karbonat ve limon suyunda 1 saat bekletilir
Süzülerek tek tek una bulanır, fazla unu silkelenir, Bol kızgın yağda kızartılır
Sıcakken tuz serpilir yanında tarator sosla servis yapılır.

Not: kalamar fazla pişirilmez sertleşir bu yüzden 3 dakika kadar kızartmanız yeterlidir.






Tarator Sos ( kalamar yanında bu sos verilir)

Malzemeler: (1 kase için)
3 yemek k. mayonez
2 diş sarımsak çok incecik kıyılmış
1 yemek k. kapari çok incecik kıyılmış
1 küçük kornişon turşu çok incecik kıyılmış
1 çay kaşığı limon suyu

Malzemeleri birbirine iyice karışrırın kapari çok tuzlu olduğu için tuzunu bakıp ayarlayın.




Jambonlu zeytinli kanapeler

Baget ekmek dilimler
Doğranmış kırmızı soğan halkaları 
Doğranmış siyah zeytin
kokteyl domates
Dana jambon
ince kaşar dilimleri
Yeşil salatanın iç yaprakları
Zeytinyağı+limonlu sos





Roka Eşliğinde Enginar Kalbi

 1 kavanoz enginar kalbi konservesi
(Enginar kalbinin taze olarak satıldığına hiç rastlamadım)
Taze roka
bir tutam pul biber

Marinad için:
Limon suyu
balsamik sirke, tuz
İyi kalite zeytinyağı

Hazırlanışı:
Enginarları süzdürün hazırladığınız bu marinadda 1 saat kadar bekletin, süzdürün 
servise yakın taze roka yaprakları üzerinde servis edin.
Ben üzerine sevdiğimiz için çok az pul biberli yağ gezdirdim. Dilerseniz mariraddan gezdirin.






11 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yine enfes tarifler vermişsiniz. Teşekkürler..

öykü dedi ki...

sen neler yapmıssın boyle

aman Allahım



kalamar ! ölurum
engınar kalbı ölurum
kanepeler muhtesem

ah keske orda olsaydım:))

sarımutfak-hande dedi ki...

kalamar istiyorum canım çektiiiii:)))
ellerine sağlık canım

Hülya dedi ki...

Hem sohbete hem de o nefis kalamarlara gelmek isterim şimdi :))

Herşey harika, ellerine sağlık..

yeşim dedi ki...

enginar kalbiiii...çok severim...geliyorum canım hemen...ellerine sağlık.öptümmm.

BASİTTARİFLER dedi ki...

kalamar delisi olarak canım çekti yaaa... ellerine sağlık canım bayıldım

sevda dedi ki...

kalmar yiyemem sanırım ama görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

http://www.arenandfamily.blogspot.com/ dedi ki...

mezeler şahane ellerinize sağlık sevgiler

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Kalamar delisi ben, sofradan yeni kalkmış olmama rağmen acıktım :) Ellerinize sağlık:D

Pastane'den dedi ki...

ablacımm ne güzel bir sofra ne güzel yemekler
ellerine sağlık

Senem dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK SEVERİM ENGİNARI. AYRICA BLOGUMA BIRAKTIĞIN YORUMLARIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BENDE MİSAFİR AĞIRLAMAYI ÇOK SEVERİM. İSTANBULDAYSAN GÖRÜŞMEK İSTERİM

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı