Güzel bir hafta dileğiyle merhabalar..
Bir tarif bu kadar mı tam ölçülü ve kıvamında olur, ben bu tarifte bunu fazlasıyla gördüm, tadanlardan tam not aldım ve inanın çok da kolay yapılabilen bir ev baklavası oldu..dahası artık benim favori baklavam oldu.
Birisi Fındıklı diğeri cevizli olarak iki tepsi yaptım ikisi de birbirinden nefis lezzette oldular. siz damak zevkinize bağlı olarak nasıl isterseniz öyle iç malzeme kullanın..
Arnavut Baklavası (tarif Sevim in gelinleri Elif e ait)
Malzemeler:
- 1 paket baklava yufkası
- 4 yumurta
- 1 kutu ekşi krema (200ml)
- 2 bardak seker
- 2 bardak sıvıyag
- 1,5 bardak irmik
- 1 kabartma tozu
- 400 gr cekilmis fındık
- 3 su bardak seker
- 3 su bardagi su
- seker ve suyu kaynatip limon suyunu katiyoruz, bir süre daha kaynatip kenara aliyoruz
- bu arada, yumurta, seker, siviyag, eksi krema, irmik ve kabartma tozunu derin bir kaba alip cirpiyoruz
- 2 baklava yufkasini masaya acip
- üzerine hazirladigimiz karisimdan bir kepce döküp, yayiyoruz
- üzerine cekilmis findik serpiyoruz
- fazla sıkmadan rulo seklinde sariyoruz
- uzunlamasina firin tepsisine yerlestiriyoruz
- baklava yufkalari bitene kadar bu islemi tekrarliyoruz (firin tepsisi tam yetiyor)
- keskin bir bicakla uzun seritleri istedigimiz büyüklükte kesiyoruz
- üzerine siviyag gezdiriyoruz
- önce firini 250 dereceye isitiyoruz baklavayi firina sürünce 180 dereceye kisip üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
- baklava bir yarim saat dinlendikten sonra üzerine ilik sebeti döküyoruz
Fotoğrafta yufkanın katları maalesef net çıkmamış. çok fonksiyonlu makine ile fotoğraf çekmeyi hala ben öğrenemedim kızlar bu konuda en büyük yardımcım.. inşallah tekrar denediğimde daha iyi bir foto koyarız.
Tarifi sevgili Sevimle in bloğundan not etmiştim aynen uyguladım hatta bir tepsi fındıklı bir tepside cevizli olarak bayram tatlısı yaptım. Malzeme ölçüsü gerçektende tam bir tepsilik olarak denk geldi. her ikisi de lezzet açısından çok güzeldi siz dilediğiniz iç malzemeyle yapın ama mutlaka yapın derim. çok teşekkürler sevim Hn..
16 yorum:
Hiç tatmadığım bir lezzet..
Merak etmek elde değil.
Ellerıne dağlık bereketı bol olsun.
Mmm nefis gözüküyor,bayılırım baklavaya,ellerine sağlık Şükran Ablacım ..
Gerçekten nefis görünüyor, çok da pratik. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
(Yemek Sevdam)
hmmmm hosmus:)
ellerıne saglık
lezzeti resimden belli canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ekşi kremayı nerden alacağız ve marka nedir.normal krema kullansak olmazmı?
ellerine sağlık süper olmuş bende bunun ev baklavasının arasında kekini koyarak denemiştim revaniliside iyi fikir denemeye değeder sevgiler...
http://merababendilek.blogspot.com/2011/11/baklavali-kek.html
ablacım bu ne güzel bir görüntü lezzeti de eminim harikadır
ellerine sağlık
hımm demek bu kadar favori bir baklava o zaman bizlerede denemek kalıyor tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Aman allahım ben yine diyetteyimde yutkun aylin yutkun:)Ellerinize sağlık
merhabalar canım...
harika blğounu tanımama vesile olduğun için teşekkür ederim
bayıldım tariflerine
hele bu baklvaya hayran kaldım denemem lazım ellerine sağlık
sevgiler:))
İrmikler pişiyorumu merak ettim.
Çok farklı bir tarif bence
Denemek lazım
bu tarife çok benzer bı tatlıyı bayramda çanakkale çan da memleketımde yedım hatta geçen gun yaptım ve fotoladım vakıt bulunca sayfaya koyucam ekşi krema derken marketlerde satılan sek pınar vs nın kutu kremalarımı yoksa başka bişeymidir bu tarıfıde denemek ısterım
sevgıler
görüntü harika tadı kimbilir nasıldır ellerine emeklerine sağlık...
canlarım hepinize ayrı ayrı teşekkürler, ekşi krema diye belirtmemin nedeni tarifi orijinal vermem tabiki.. ben bildiğimim 200 ml. lık sıvı krema klullanıyorum marka tercihim öncelikle ''Pınar''
Yazdıklarınızı okuyunca babaannemin yaptığı nefis baklavaları hatırladım. Babaannem yufkaları tek tek kendisi açarak yapardı. Çok lezzetli olurdu.
Sizinde ellerinize sağlık.
Yorum Gönder