Yeni Yıl

16 Ocak 2012 Pazartesi




Güzel bir hafta dileğiyle merhabalar..

 
Bir tarif bu kadar mı tam ölçülü ve kıvamında olur, ben bu tarifte bunu fazlasıyla gördüm, tadanlardan tam not aldım ve inanın çok da kolay yapılabilen bir ev baklavası oldu..dahası artık benim favori baklavam oldu. 
Birisi Fındıklı diğeri cevizli olarak iki tepsi yaptım ikisi de birbirinden nefis lezzette oldular. siz damak zevkinize bağlı olarak nasıl isterseniz öyle iç malzeme kullanın..

Arnavut Baklavası (tarif Sevim in gelinleri Elif e ait)


Malzemeler:
  • 1 paket baklava yufkası
  • 4 yumurta
  • 1 kutu ekşi krema (200ml)
  • 2 bardak seker
  • 2 bardak sıvıyag
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 400 gr cekilmis fındık
serbeti icin:
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardagi su
Yapilisi:
  1. seker ve suyu kaynatip limon suyunu katiyoruz, bir süre daha kaynatip kenara aliyoruz
  2. bu arada, yumurta, seker, siviyag, eksi krema, irmik ve kabartma tozunu derin bir kaba alip cirpiyoruz
  3. 2 baklava yufkasini masaya acip
  4. üzerine hazirladigimiz karisimdan bir kepce döküp, yayiyoruz
  5. üzerine cekilmis findik serpiyoruz
  6. fazla sıkmadan rulo seklinde sariyoruz
  7. uzunlamasina firin tepsisine yerlestiriyoruz
  8. baklava yufkalari bitene kadar bu islemi tekrarliyoruz (firin tepsisi tam yetiyor)
  9. keskin bir bicakla uzun seritleri istedigimiz büyüklükte kesiyoruz
  10. üzerine siviyag gezdiriyoruz
  11. önce firini 250 dereceye isitiyoruz baklavayi firina sürünce 180 dereceye kisip üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
  12. baklava bir yarim saat dinlendikten sonra üzerine ilik sebeti döküyoruz
Not:
Fotoğrafta yufkanın katları maalesef net çıkmamış. çok fonksiyonlu makine ile fotoğraf çekmeyi hala ben öğrenemedim kızlar bu konuda en büyük yardımcım.. inşallah tekrar denediğimde daha iyi bir foto koyarız.
Tarifi sevgili Sevimle in bloğundan not etmiştim aynen uyguladım hatta bir tepsi fındıklı bir tepside cevizli olarak bayram tatlısı  yaptım. Malzeme ölçüsü gerçektende tam bir tepsilik olarak denk geldi. her ikisi de lezzet açısından çok güzeldi siz dilediğiniz iç malzemeyle yapın ama mutlaka yapın derim. çok teşekkürler sevim Hn..

Benzer Yazılar:

  • Ben Buldum ben Buldum… Hindistan cevizine bulamayı unuttuğum ama tadına doyulmayan yeni versiyon Saray Sarması, Sadrazam Sarması vs.  Bu sıralar her şeyi birbirine karıştırıyorum, Allahtan sonuçta yepyeni tarifler ve güzel lezzetl… Read More
  • Çikolata Soslu Kremalı Muhallebi / Yaz tatili Merhabalar, bu hafta sonu kısmet olursa 10 gün sürecek bir tatile çıkacağız . Tabi ailemize minik Can katıldığı için tatilde onlarda yanımızda olacaklar ve daha çok birlikte vakit geçireceğiz. Bakın nasılda anneann… Read More
  • Lor TatlısıYine çoğunluğu yağışlı, arkasından açan güneşle azıcıkta olsa yazı tatmaya çalıştığımız bir haftayı bitirdik sayılır. Bahçe sezonunu açtık dedim ama orada kaldık, geçen hafta sonu resmen bir içeriye bir ba… Read More
  • Makaron yaptımmmm...Makaron, rengarenk görüntüsüyle damakta bıraktığı o nefis tadıyla ve arasındaki kremasıyla tabi ki birde etek fırfırlarıyla hep dikkatimi çeken bir kurabiye oldu. Uzun süredir makaron yapmak niyetiyle kendi çapımda araştırmal… Read More
  • Zerde Bu tatlıyı bir türlü yazmak kısmet olmamıştı .Osmanlı mutfağında da önemli bir yeri olan zerde, görüntüsüyle çok zarif, hafifliğiyle ise diyet tatlısı olarak bile rahatlıkla tercih edilebilecek b… Read More

16 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Hiç tatmadığım bir lezzet..
Merak etmek elde değil.
Ellerıne dağlık bereketı bol olsun.

Aktuelmoda dedi ki...

Mmm nefis gözüküyor,bayılırım baklavaya,ellerine sağlık Şükran Ablacım ..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Gerçekten nefis görünüyor, çok da pratik. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
(Yemek Sevdam)

öykü dedi ki...

hmmmm hosmus:)

ellerıne saglık

mutfagabuyrun dedi ki...

lezzeti resimden belli canım.ellerine sağlık.sevgiler.

balböcükleri dedi ki...

ekşi kremayı nerden alacağız ve marka nedir.normal krema kullansak olmazmı?

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık süper olmuş bende bunun ev baklavasının arasında kekini koyarak denemiştim revaniliside iyi fikir denemeye değeder sevgiler...
http://merababendilek.blogspot.com/2011/11/baklavali-kek.html

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ablacım bu ne güzel bir görüntü lezzeti de eminim harikadır
ellerine sağlık

sevil şahin dedi ki...

hımm demek bu kadar favori bir baklava o zaman bizlerede denemek kalıyor tatlım ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

Aman allahım ben yine diyetteyimde yutkun aylin yutkun:)Ellerinize sağlık

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

merhabalar canım...
harika blğounu tanımama vesile olduğun için teşekkür ederim
bayıldım tariflerine
hele bu baklvaya hayran kaldım denemem lazım ellerine sağlık
sevgiler:))

durutarifler dedi ki...

İrmikler pişiyorumu merak ettim.
Çok farklı bir tarif bence
Denemek lazım

gulten dedi ki...

bu tarife çok benzer bı tatlıyı bayramda çanakkale çan da memleketımde yedım hatta geçen gun yaptım ve fotoladım vakıt bulunca sayfaya koyucam ekşi krema derken marketlerde satılan sek pınar vs nın kutu kremalarımı yoksa başka bişeymidir bu tarıfıde denemek ısterım
sevgıler

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

görüntü harika tadı kimbilir nasıldır ellerine emeklerine sağlık...

lezzettabağı dedi ki...

canlarım hepinize ayrı ayrı teşekkürler, ekşi krema diye belirtmemin nedeni tarifi orijinal vermem tabiki.. ben bildiğimim 200 ml. lık sıvı krema klullanıyorum marka tercihim öncelikle ''Pınar''

Didem Yazici dedi ki...

Yazdıklarınızı okuyunca babaannemin yaptığı nefis baklavaları hatırladım. Babaannem yufkaları tek tek kendisi açarak yapardı. Çok lezzetli olurdu.
Sizinde ellerinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı