Yeni Yıl

18 Ocak 2012 Çarşamba

Günaydınlar hepinize..Ankara soğuk mu soğuk. Ben yazımı yazarken bile ince ince yağıyor. Olsun kış kışlığını bilsin değil mi? Bloğuma konuk olan hre birinizin o sımsıcak yüreklerine benden de sımsıcak sevgilerle.. nasılsınız bakalım? Umarım herkes iyidir. Sizlere bugün yemek tarifleri yerine Güzel Ankara'mdan kar manzaraları yollamak istedim. Ankara da yaşamayanlar Ankara'yı ne kadar çok sevdiğimizi anlayamazlar . Gençlik parkıyla, Kuğulu Seymenler  parkıyla Anıt kabriyle, Kızılay meydanıyla, Gar'rıyla,  Ankara Kale'siyle sayamadığım daha bir çok güzellikleriyle bambaşkadır.  Ben çocukluğumdan beri Ankara'dayım ve Ankara 'lı olarak kabul ederim kendimi.  Varsın baba kütüğü başka yeri göstersin, bilmem ki oraları yıllardır gitmemişim görmemişim oysa burası çocukluğumun, gençliğimin hatta tüm hayatımın en güzel anılarını saklar her noktasında.. Lise yılları insanın hayatında en güzel yıllarıdır derler. Liseyi Opera Ticaret lisesinde okudum o zamanlar yıl sonuna doğru  öğretmenlerimizin bilgisi (onlar karne doldurmakla meşgul olacakları için bize izin verirlerdi.) dahilinde okulda kalmaz, doğru Gençlik parkına giderdik cebimizde  şimdiki gençler gibi öyle bol harçlıkta bulunmazdı, ama bir sandvici bile alır severek paylaşırdık .Arabası olan bir arkadaşımızın arabasına üstüste doluşur kahkahalarla gezerdik. Kar topu oynardık doyasıya..Gözlerimizin içi kaygısızca gülerdi ve nasıl bu kadar neşeli olduğumuza bakar şaşarlardı. Bazen dondurma alacak paramız olmazdı da, dondurma canımız istediğinde başka başka masalarda oturan, aileden zaten zengin gelen arkadaşlarımıza dondurmacıyı yollar bize dondurma ısmarlamalarını söyletirdik.
Şimdi bu satırları yazarken her zaman olduğu gibi bugünde yine o günkü heyecanı duydum. Kızlarımın çektiği ve bir arkadaşımdan gelen Ankara' da kar fotoğraflarını da görünce sizlerle de paylaşmak istedim. Ne zaman kar yağsa fırsat yaratarak Gençlik Parkında  yürümeye bayılırım..Hadi bu sefer birlikte gezelim ne dersiniz?


Seymenler Parkı




Kuğulu Park, hala çok güzel ..


Bahçemizdeki güzellik














Kayseriden hediye gelen sucuklar kar yağınca  mangal oldular.. 




Bahçemizden





17 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Fotoğraflar şahane ! Ahhh ! Şükran hanımcığım nasıl imrendim bilemezsiniz. Kar yoksulun evsizin sokaktaki canların kara yorganı ama ben çok seviyorum. Siz benim yerime keyfini çıkarın lütfen !

Banuca dedi ki...

Fotoğraflar harika, kar doğada ne kadar güzel değil mi :)

u.aydin dedi ki...

ne kadar ozlemisim ankarayi.oralari hep cignedim 4 yil ben.seviyorum orayi.bana bir daha dunyaya gelsen nerde yasamak istersin deseler ANKARAtabiki derim.sagol kucuk tur icin.sevgilerle.

Güloanne mutfakta dedi ki...

şükrancığım günaydın Bir kış manzarası bu kadar profesyonel çekilir emeğine yüreğine sağlık .Hele Ank oturmanızda ayrı bir sevinç ayrı bir mutluluk Ank.Yemek blogcuları yok denecek kadar az bir buluşmamı gerçekleştirsek acaba ne dersiniz

lezzettabağı dedi ki...

Colette çok sağol İnanın karı çok sevmeme rağmen bir yandan bende hep yoksulları düşünmeden edemiyorum.Allah yardımcıları olsun.
Banuca, ziyaretin beni çok mutlu ediyor canım çok teşekkürler.

U.aydin canım ne kadar güzel yazmışsın canım teşekkür ederim. sevgiler.

Güloanne neden olmasın bir hafta sonu toplayalım bütün kızları.. dur bunu gelecek hafta iyice bir düşünelim olur mu sen bana hatırlat yalnız.. benim kafamda kırk tilki kırkının kuyruğu birbirine değmesin diye cebelleşiyorum.

durutarifler dedi ki...

Fotoğraflar kartpostal gibi.
Bursa da karlı yine bugün.
Bizim evde uludağ gibi gerçekten :))
Ruhumuz dinleniyor
Sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ben en çok park- gölette kar manzaralarını severim..

İstanbulUMDA İSE İLLA BOĞAZ- PEYSAJ RESİMLERİNİ..
çOK AMA ÇOK GÜZELDİ..
SEVGİLER

anne eli gibi dedi ki...

böyle fotoları görünce nasıl ah çekiyorum,istanbulda bir selam çalıp kaçıyor kar:)
sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım, bloguma bıraktığın güzel duygulara gönülden teşekkür ederim.Sevgilerrrrr...

sare dedi ki...

Çok güzel anılarla, güzelim Ankara fotoları paylaşmışsınız, özlemişim:
Teşekkürler.
Sevgiler.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

bir ankaralı olarak bütün söylediklerine seve seve katılıyorum resimlerde harika:) sevgilerimle...

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bir damla kar olsun da nerede olursa olsun Bodrumda kar yok en fazla dolu yağıyor burada onda bile hayır yok :(

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Nilay çok sevdiğim Bursa' ya kucak dolusu selamlar sevgiler canım.

Nu nu cuğum bende çok severim istanbul a ait resimlerinio kadar çok çekilecek mekanı vardır ki.sevgiyle kal.

Anne eli gibi, öy maalesef artık şehir içlerine eskisi gibi kar düşmüyor. tabii istanbul iklim itibariyle daha ılıman. sevgiler canım.
Amnnemin eli, ziyaretler her zaman insanı mutlu eder ben çok mutlu olurum. sevgiler.

Sare. değerli ziyaretin için çok teşekkürler sevcgiyle kal.

Şehrinaz teşekkür ederim tatlım. sevgiler.

Estergon yeşili, Bodruma kucak dolusu sevgiler Hayatımda verdiğim en iyi kararın yeri bodrumdur ve ayrı bir yeri vardır bende.

Oglak Kizlari dedi ki...

Bayıldım, paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Kuğulu park ın ilk resmi, ışıklar bir harika.

SEvgiler
Işıksever anne Çiğdem

özlem dedi ki...

ohhh ablacım ne güzel olmuş Ankara .
Ablacım etkinliğimize katılırsan beni çok mutlu edersin. Bunun için yayınlayacağın tarifte bana gönderdiğine dair not düşüp bana da tarifi yayınladığına dair haber verirsen olur. Ablacım bekliyorum .
sevgiler.

Narince dedi ki...

Kar çok yakışıyor Ankara'ya.

Emel Kurt dedi ki...

selam güzel yorumun için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. kar fotoğrafları çok güzel, bizde buralarda hala kar görmedik. bende imrendim doğrusu:)) lahmacunları pişirdiğim aparat tost makinası değil, mulex kontakt grill, google de arama yaparsan fikir sahibi olabilirsin. sadece lahmacun değil, bir çok yemek ve hamur işi yapılabilen bir aparat. türkiyede varmı bilmiyorum ama eğer varsa tavsiye ederim zira çok maharetli bir elektirikli aparat. sevgilerimle...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı