Yeni Yıl

18 Nisan 2011 Pazartesi


Merhabalar sevgili okurlar, sağlıklı ve güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim. Sofralarınızdaki bereket Nisan yağmurlarının bereketi gibi  daim olsun. 

Enginarı mevsiminde mümkün olduğunca tüketmeye çalışırız. Geçen gün, satıcının enginarları ayıklayıp satışa hazırladığını görünce alıp garnitürlü olarak  pişirmeye karar verdim Çünkü lokum gibi tadını ve içine giren bezelye, patates ve havuç  üçlüsünün kattığı lezzeti baklalısından daha  çok seviyoruz. Kıyılmış dereotu hem içine hem servis anında üzerine çok yakışıyor. 

Tarifi
Malzemeler:
6 adet ayıklanmış enginar
1 iri patates, 2 havuç, 1 kase  konserve bezelye

1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker 1/2 limon suyu
 Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu, iyi kalite zeytinyağı




Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye küp küp doğranmış kuru soğan, havuç ve patatesler konup hafifçe kavrulur
Bezelye, şeker, tuz, kıyılmış dereotunun yarısı eklenir. Üzerlerine enginarlar kapak gibi kapatılır. Bir bardak limonlu sıcak su ve 1 fincan zeytinyağı ilavesiyle 10 dakika kadar pişirilir 10 dakika kadar da dinlendirilip tabağa önce enginarlar üzerlerine de garnitürden konulup kıyılmış dereotu ile servise sunulur. Afiyet olsun

Benzer Yazılar:

  • Patlıcanlı Tariflerin en güzelleri ..Hünkar beğendi / Köfteli Rulo Patlıcan Kebabı Geç te olsa iftar sofralarından bir iki tarif daha yayınlamak istedim. Bahsettiğim gibi ancak hafta sonları iftar davetleri ayarlayabildim. Bu sene akrabalarla oldukça kalabalık sofralarda buluştuk biraz gürültülü biraz… Read More
  • Garnitürlü Enginar Dolması Merhabalar sevgili okurlar, sağlıklı ve güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim. Sofralarınızdaki bereket Nisan yağmurlarının bereketi gibi  daim olsun.  Enginarı mevsiminde mümkün olduğunca tüketmeye çalışırız.… Read More
  • Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği        Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
  • Fırında Köfteli Patates Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.… Read More
  • Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç  iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More

10 yorum:

Gezi/yorum... dedi ki...

Enginar türk toplumunda pek sevilmesede aslında çok faydalı bir besin kaynağı bu durumda önemli olan onu lezzetli hale getircek kıvamı bulmak.. sizin tarifinizde ben bunu gördüm. elinize sağlık...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

sunum çok güzel canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

LEZZETİKRAM dedi ki...

enfees,ben hastasıyım bu lezzetin :)

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.sanırım ben de yarın yapacağım.

sibelyalcincom dedi ki...

Enginarın her türlüsünü beğenerek yerim:)))ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor .Hayirli huzur dolu aksamlar diliyorum .

aslı dedi ki...

En sevdiğim zeytinyağlı desem. Çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık olsun.

Nilgün dedi ki...

Tam mevsimi en sevdiğim yemeklerdendir. Her gün yesem bıkmam. Ellerinize sağlık...

durutarifler dedi ki...

Ben de bir ara foto yükleyemiyordum. HTML'yi düzenleye geçiyorum. Oaradn yüklüyorum. Sonra tekrar oluştura dönüyorum. (Yeni kayıtda sağ üstte)

Bu arada ellerine sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı