Yeni Yıl

18 Nisan 2011 Pazartesi


Merhabalar sevgili okurlar, sağlıklı ve güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim. Sofralarınızdaki bereket Nisan yağmurlarının bereketi gibi  daim olsun. 

Enginarı mevsiminde mümkün olduğunca tüketmeye çalışırız. Geçen gün, satıcının enginarları ayıklayıp satışa hazırladığını görünce alıp garnitürlü olarak  pişirmeye karar verdim Çünkü lokum gibi tadını ve içine giren bezelye, patates ve havuç  üçlüsünün kattığı lezzeti baklalısından daha  çok seviyoruz. Kıyılmış dereotu hem içine hem servis anında üzerine çok yakışıyor. 

Tarifi
Malzemeler:
6 adet ayıklanmış enginar
1 iri patates, 2 havuç, 1 kase  konserve bezelye

1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker 1/2 limon suyu
 Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu, iyi kalite zeytinyağı




Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye küp küp doğranmış kuru soğan, havuç ve patatesler konup hafifçe kavrulur
Bezelye, şeker, tuz, kıyılmış dereotunun yarısı eklenir. Üzerlerine enginarlar kapak gibi kapatılır. Bir bardak limonlu sıcak su ve 1 fincan zeytinyağı ilavesiyle 10 dakika kadar pişirilir 10 dakika kadar da dinlendirilip tabağa önce enginarlar üzerlerine de garnitürden konulup kıyılmış dereotu ile servise sunulur. Afiyet olsun

Benzer Yazılar:

  • Fırında Mantarlı kremalı Ispanak Malzemeler: 1 demet Ayıklanmış iri doğranmış ıspanak yaprakları 3 adet yumurta Kaşar veya mozzarella peyniri  Karabiber, tuz, Muskat rendesi 1 kase mantar,1 adet kuru soğan ve bir diş sarımsak. (Önceden hilal… Read More
  • Kabak mücver Kabak mücver kolay gibi görünsede bazı püf noktalarına dikkat edilmezse hiç de iyi sonuç alamazsınız.  Malzemeler: 2 adet orta büyüklükte kabak 1/2 demet kıyılmış dereotu 2 adet  yumurta 2-3 yemek kaşığı… Read More
  • Karnıyarık ve Sütlü yarma Çorbası           Herkese merhabalar ülkemizde akıl almaz insanlığa sığmaz acı ve elem dolu günler yaşanırken ne yazacağım ki .. Hiç bir şeyin anlamı yok, yüreğimde  uçsuz bucaksız bir fırtına , esemiyo… Read More
  • Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Kerevizi eskiden hiç bilmezdik yada mahallemizdeki manavlarda ve pazarlarda satılmazdı sonra sonra tanıdık.. çiğ olarak salatası kadar etli yemeğini ve zeytinyağlısını ailece çok severek tüketiriz. Size tavsiyem bulduk… Read More
  • Fırında Kabak Oturtma Fırında  Kabak Oturtma Malzemeler: §  1 Kilo kabak §  300 gr orta yağlı kıyma §  2 Orta boy kuru soğan §  1  yemek kaşığı salça §  2 Büyük boy … Read More

10 yorum:

Gezi/yorum... dedi ki...

Enginar türk toplumunda pek sevilmesede aslında çok faydalı bir besin kaynağı bu durumda önemli olan onu lezzetli hale getircek kıvamı bulmak.. sizin tarifinizde ben bunu gördüm. elinize sağlık...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

sunum çok güzel canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

LEZZETİKRAM dedi ki...

enfees,ben hastasıyım bu lezzetin :)

Lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor.sanırım ben de yarın yapacağım.

sibelyalcincom dedi ki...

Enginarın her türlüsünü beğenerek yerim:)))ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik nefis görünüyor .Hayirli huzur dolu aksamlar diliyorum .

aslı dedi ki...

En sevdiğim zeytinyağlı desem. Çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık olsun.

Nilgün dedi ki...

Tam mevsimi en sevdiğim yemeklerdendir. Her gün yesem bıkmam. Ellerinize sağlık...

durutarifler dedi ki...

Ben de bir ara foto yükleyemiyordum. HTML'yi düzenleye geçiyorum. Oaradn yüklüyorum. Sonra tekrar oluştura dönüyorum. (Yeni kayıtda sağ üstte)

Bu arada ellerine sağlık

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı