Merhabalar sevgili okurlar, sağlıklı ve güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim. Sofralarınızdaki bereket Nisan yağmurlarının bereketi gibi daim olsun.
Enginarı mevsiminde mümkün olduğunca tüketmeye çalışırız. Geçen gün, satıcının enginarları ayıklayıp satışa hazırladığını görünce alıp garnitürlü olarak pişirmeye karar verdim Çünkü lokum gibi tadını ve içine giren bezelye, patates ve havuç üçlüsünün kattığı lezzeti baklalısından daha çok seviyoruz. Kıyılmış dereotu hem içine hem servis anında üzerine çok yakışıyor.
Tarifi
Malzemeler:
6 adet ayıklanmış enginar
1 iri patates, 2 havuç, 1 kase konserve bezelye
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker 1/2 limon suyu
Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu, iyi kalite zeytinyağı
Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye küp küp doğranmış kuru soğan, havuç ve patatesler konup hafifçe kavrulur
Bezelye, şeker, tuz, kıyılmış dereotunun yarısı eklenir. Üzerlerine enginarlar kapak gibi kapatılır. Bir bardak limonlu sıcak su ve 1 fincan zeytinyağı ilavesiyle 10 dakika kadar pişirilir 10 dakika kadar da dinlendirilip tabağa önce enginarlar üzerlerine de garnitürden konulup kıyılmış dereotu ile servise sunulur. Afiyet olsun
10 yorum:
Enginar türk toplumunda pek sevilmesede aslında çok faydalı bir besin kaynağı bu durumda önemli olan onu lezzetli hale getircek kıvamı bulmak.. sizin tarifinizde ben bunu gördüm. elinize sağlık...
nefis görünüyor ellerinize sağlık
sunum çok güzel canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
enfees,ben hastasıyım bu lezzetin :)
ellerine sağlık nefis görünüyor.sanırım ben de yarın yapacağım.
Enginarın her türlüsünü beğenerek yerim:)))ellerinize sağlık
Ellerinize saglik nefis görünüyor .Hayirli huzur dolu aksamlar diliyorum .
En sevdiğim zeytinyağlı desem. Çok da lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
Tam mevsimi en sevdiğim yemeklerdendir. Her gün yesem bıkmam. Ellerinize sağlık...
Ben de bir ara foto yükleyemiyordum. HTML'yi düzenleye geçiyorum. Oaradn yüklüyorum. Sonra tekrar oluştura dönüyorum. (Yeni kayıtda sağ üstte)
Bu arada ellerine sağlık
Yorum Gönder