1 Şubat 2011 Salı
1 Şubat 2011 Salı
17 - Hamur İşleri
18 yorum
Bu poğaçaları da bugünkü konuklarımıza yapmıştım. Tarif çoğunuzun bildiği gibi pamuk poğaça tarifi. Defalarca yaptığm ve çok beğenilen, üstelik kolay ve çabuk uygulanabilen bir poğaça. Tarifi için buyrun.
Malzemeler:
1 Bardak süt
1 bardak ılık su
1 Paket maya
4 Yemek kaşığı şeker
Tuz
1 Bardak sıvı yağ
Aldığı kadar un( yaklaşık 4-5 su bard. un)
Hazırlanışı:
Bir bardak ılık suda mayayı şekeri ve bir yemek kaşığı unu karıştırıp hafif kabarmasını bekleyelim. Sıvı yağı ve ılık sütü ilave edelim, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Bu aşamada tuzunu ilave edelim. Üstünü örtüp 20 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde lokmalar alıp yuvarlak poğaça sekli vererek aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizelim. 10 dakika da böyle bekletelim .Üstune yumurta sarısı sürelim . sıcak fırında 200 derece de kıazarana kadar pişirelim.Dilerseniz susam, çörekotuda koyabilirsin. Afiyet olsun.
Not. Gelen yorumlardan verdiğim linkte sorun yaşandığını görünce tarifi açıkça yazmayı uygun gördüm.
Benzer Yazılar:
Truflar Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar.. Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf için kek yapar … Read More
Ispanaklı Çiğ Börek Canım anacığım bizlere yapardı. O'nu rahmetle anıyorum. Ablam ve ben de sıklıkla özellikle bir araya geldiğimizde yapar seve seve yeriz, yerkende anneciğimiz yadederiz. Yapılışı: -Yarım paketten az yaş maya ile uız ve… Read More
Günlerin favorisi Açma- Renkli Mantar Salatası Gönlünüze göre bir hafta sonu olsun.. Akraba günlerimizde en çok ama en çok istenen ve her defasında da muhteşem lezzetiyle yemeğe doyamadığımız açmamız huzurlarınızda.. Bu tarif, hamur işlerinde ç… Read More
Kapalı Etli pide Bu kapalı pideleri Yine Kayseri'de tatmıştık, ama tarifini her görüştüğümüzde almayı unutuyorum ne yazıkki. Bu güzelliği denenemek olmazdı. Bir hafta sonu klasik pide hamurumla ve… Read More
Katmer PoğaçaBu katmer poğaçaların tadına görüntüsüne kolaylığına hatta lezzetine doyum olmuyor. Üstelik günlerce kapaklı bir saklama kabında yumuşacık kalıyor. Sıklıkla hem sipariş olarak hemde evdekilere yaptığımız bir poğaça türü. Her … Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
18 yorum:
Canım ellerine sağlık poğaçalar sü
per öpüyorum.
Harika gozukuyorlar, bu pogacalara ben de bayiliyorum. Ellerinize saglik...
ellerinize sağlık çok nefis görünüyorlar.
bende bugün peynirlisini yaptım arkdaşlarıma:))
çok da güzel kızarmışlar eline sağlık:)
sevgilerimle..
ellerinize sağlık ,puf puf gözüküyor
ellerine sağlık çok severim poğaçayı...
Şükrancığım ellerine sağlık yalnız verdiğin link açılmıyor bir problem var galiba sevgiler..
Sukran bende istiyorum bebek kurabiyelerii,bebek susleri.Mucize bebegim yolda Sukran'cigim uc aylik:)sana soylemek nasib oldu bak buradan.
çok cici olmuşlar ellerinize sağlık ben tabağı alıp kaçıyorum. sevgilerimle.
Ellerine sağlık canım görüntüde pamuk gibi zaten:)
Süper görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
yanınada çay oh sıcacık süper olur ellerine sağlık canım çok güzeller
elleriniz dert görmesin gerçekten pamuk gibiler:)
Şükrancım; bebiş dolayısıyla çok konuk ağırladığın belli:)) Allah eksik etmesin. Tıklayarak giremedim sayfaya ama canın sağolsun, görüntü yeter..Girebildiğim bir gün bakarım. Ellerine sağlık canım..
gerçekten pamuk gibi. Ellerinize sağlık
Birkaç saat sonra sabah olucak.Kahvaltı için alıyorum bu yumuşacık poğaçalarından.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Şükran,
Merhaba, bu poaçalar hani şu pastahanelerde alıp içine peynir neyin koyduğumuz poaca gibimi oluyorlar.
Tembel anne Çiğdem
bende deneyeceg güzel tarif
Kavitasyon/ bölgesel zayıflama
Yorum Gönder