Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlamalar uygulanmakta) Evde ise bildiğiniz gibi kızım ve bebeği olduğu için akşam hiç vaktim olmuyor. Bunu bilmenizi istedim.
Kısa zamanda düzeleceğini umut ederek, hepinize güzel bir hafta diliyor misafirlerim tarafından çok beğenilen pazı sarmasını paylaşmak istiyorum..
Bu tarifim yıllar önce aldığım ve hala sakladığım bir yemek dergisine ait. Ne zaman pazı alsam hep bu şekilde pişiririm. Pişirmesindeki tek fark fırında olması ve içine mısır bezelye ilave edilmiş olması..Bu sefer ben bezelye koymadım. Bence her ikiside ona ayrı bir lezzet veriyor. Misafirleriniz için çok güzel bir sunum şekli bana göre. Lezzeti derseniz en az sunumu kadar harika oluyor. Benim bu sefer aldığım pazı çok taze ve yaprakları o kadar iri değildi. Dergideki orijinal tarifinde sarmalar daha iri sarılmış bir şekilde görüntülenmişti.
Malzemeler:
2 demet pazı
2 iri kuru soğan
2 kase pirinç
1 Çay bard. konserve mısır
Kuru nane, tuz, karabiber, yenibahar, kimyon, şeker, zeytinyağı
Hazırlanışı:
Pazı yaprakları kaynar suda kısa süre tutularak yumuşatılır.
Hemen alınıp soğuk su dolu bir kaba alınarak renkleri muhafaza edilir.
Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda pembeleştirilir yıkanmış pirinçler tuzla birlikte ilave edilip şeffaflaşması sağlanır. Mısır, baharatlar, şeker kuru nane ve 1 su bard. sıcak su eklenerek pirinçler yarıyarıya pişirilir . Ocaktan alınıp ılınması beklenir.
Pazı yapraklarıda bir süzgece alınıp iyice süzülmeleri sağlanır. kalın sapları kesilmiş her pazı yaprağına epeyce iç harçtan konup kalın dolmalar sarılır.
bir fırın kabına yanyana dizilir. Üzerlerine bir fincan kalite zeytinyağ ve bir su bard. sıcak su gezdirilir ve sıcak fırında suyunu çekene kadar ve dolmaların üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not:
-Pazı yaprakları çok narin oldukları için sıcak suda turaken çok dikkatli olmak gerekir yoksa hemen erirler.
-Çok çabuk pişeceği için iç harcını hazırlarken buna dikkat edilmesi, fırında yapraklarla harcın aynı zamanda pişmesi açısından önemli. Sıcak su ilavesini kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz. Piştiğinde çok sulu veya çok kuru olmamalı.
12 yorum:
hiç önemli değil siz yeterki iyi olun biz aynı yerimizdeyiz:)
pazı sarması farklı ve güzel olmuş
elinize sağlık sevgiler
üstünede sarımsaklı yoğurtla harika olur arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
fırında sarma dolmayı hiç pişirmemiştim çok güzel bir fikirmiş ellerine sağlık
Sevgili Şükran,hepimizde aynı kısıtlamalar söz konusu.İş yerinde yorum yazmak,bloglara göz atmak hiç hoş olmasa da yapıyoruz ara ara..Eve gidince de zaten yorgun argın olduğumuz için pek bir şey yapamıyoruz..Bu yüzden dert etme sorunlar aynı canım..
Sarma fırında piştiğinden dolayı tadına doyulmamıştır eminim..Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
HM HEMDE FIRINDA..ELLERİNE SAĞLIK...
Mısırlar çok güzel yakışmış içine tadını düşüneiliyorum hım
ellerine sağlık Şükrancım...
Elinize sağlık, nefis bir yemek olduğu belli.
Gece yarısı bu pazı sarması hiç iyi olmadı.
Nasıl lezzetlidir nasıııl
Ellerine sağlık
Sevgiler.
Şükrancım; dert ettiğin şeye bak..Oyalanacak o kadar güzel bir enstrümanın var ki artık, bloguna bile girmesen anlayabilirim, bırak yorumu..Canım benim, fırında biber dolması yaparım da bunu duymamıştım. Bahçe pazı dolu, deneyeyim bari. Ellerine sağlık, Can'ı kokla benim için..
Fırında pişmesi farklı geldi bana. Çok severim pazı sarmasını.
Ödülünüz var efendim:)
fırında denemedim ama pazı sarmasını severim yumuşacık güzel olur ellerine sğlık canım
Yorum Gönder