Yeni Yıl

27 Nisan 2010 Salı

Merhabalar sevgili Blogseverler,
Sizlere bu defa yemek tarifi yerine hem bahar mevsimi itibariyle hem de fikir olması düşüncesiyle farklı bir konudan bahsetmek istedim. Şu sıralar herkes de olduğu gibi bizim evde de hem bahar temizliği için boya badana, hem de epeydir yaptırmayı ertelediğimiz çatı onarımı var. İlk aşamalarında eşim izin alıp o ilgilendi, geri kalan yerleştirme detayları ve düzenlemeleri kızımdan ve eşimden yardım alarak ben tamamlayacağım. Evle ilgili tadilat tamirat işlerinde işin erbabı ustaları bulmak ve uyum içinde çalışmak çok önemli. Biz, çok şükür böyle kişileri araştırmalarımız sonucunda bulduk. Ustalar hem çok titiz hem uyum içinde işlerini yapıp tertemiz olarak bize teslim ettiler..

Size bugün, uzun yıllardır yoğun bir tempoda çalışan evli, hem anne, hem ev, hem iş kadını olarak deneyimlerimden ve öğrendiklerimden ve keyif aldığım işlerden bahsetmek istiyorum. Bunu neden yazdığıma gelince, belki benim gibi düşünenlere ve bir şeyler yapmanın ufacık da olsa mutluluğunu tatmak isteyenlere fikir olsun istedim. Hayatım boyunca hep bana bir şeyler öğrenebileceğim insanlarla olmaya, bildiklerime yeni bilgiler katmaya, ilgi duyduğum alanlarda kendi çabalarımla onu deneyip başarmaya ve en önemlisi yaptıklarımdan büyük keyif almaya çalıştım. Bunların çoğunda başarılı oldum. Boşa geçen zamana çok üzülürüm, iskambil oyunu, tavla, okey gibi oyunlardan son derece nefret ederim. Bilgisayarda asla oyun oynamam, nasıl nereden açılır onu bile bilmem. Boş zamanlarımda müzik dinlemeyi herhangi bir elişinin tekniğini ya da bir yemeğin nasıl daha lezzetli yapılabileceğini öğrenmeye çalışırım.. Öğrenmeyi çok istediğim bir hobiyi, katılamadığım bir kursun inceliklerini mutlaka onunla ilgili kitaptan, videosundan temin edip öğrenirim..

Evimde zaman zaman ufak tefek değişikliklerle, yeni düzenlemelerle farklılık yaratmaktan çok hoşlanırım. Hiçbir eşyayı yer değiştirmeden yıllarca asla kullanamam. Bu bazen yeni ama ucuza mal edilmiş bir perde, yeni bir örtü veya bir eşyanın görüntüsünde, renginde veya yerinde yapılan bir değişiklik olabilir. Bu sefer de salondaki konsül üzerinde duran tabakları ve aile fotoğraflarını uygun bir duvara asmak, yine eşimin mesleği gereği değerli madenleri/taşları sergilediğimiz minyatür ve şeffaf bölmeli çerçeveye yer ayarlamak var. Daha önce şampanya renginde olup şimdi kar beyazına boyanan salon pencerelerine uyacak beyaz bir tül perde dikme projesi var.(daha önce kullanmadığım metrelerce beyaz bir tül kumaş emrime amade bekliyor).



Tabakları duvara asmak için kullandığımız aparatları buradan temin ettim. Sayın Mehmet Ali bey  bunları kendisi yapıyor ve dileyenler bloğundan irtibat kurup sipariş edebiliyor..Sağolsun  özenle aparat paketini hazırlayıp yollamıştı,  hatta ücretini de 23 nisan ve hafta sonu girmesi nedeniyle bir kaç gün sonra yollayabileceğimi söylediğimde hiç önemli olmadığını ve benim bunları tatilde halletmem için hemen kargoya vereceğini söyledi..Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum.

Mutfak pencerelerine, esasen yastık olup da hiç yastık görevi yapamayan beyaz iş örtüden perde uygulaması var. Yine orta sehpa ile masa üzerine serilecek, benim için çok değerli olan kendi elişleri örtülerim olacak…



Konsül üzeri boş mu kalacak tabi ki değil, buralara da konacak birkaç aksesuar elbette kıyıda köşede var.

Her zaman düzenli olmayı çok seviyorum çünkü bu bana müthiş bir huzur veriyor. Planlarım arasında, farklı farklı dolap içlerinde duran ve  misafirlerim için kullandığım yemek takımları, masa örtüleri ve diğer gerekli aksesuarları konsülün dolaplarına yerleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek var.


 




Evde canlı çiçekleri çok seviyorum ama salonum fazla güneş almadığı için daha çok vazoluk çiçekleri bulundurmaya özen gösteriyorum .Sadece küçük misafir odasının penceresinde Hollanda’ dan ve Ağaçlar . net grubundaki arkadaşlarımdan hediye gelen birkaç saksı mum çiçeğim bulunuyor. Onlara gözüm gibi bakıyorum..


Bu arada unutmadan önemli bir detayı sizlerle paylaşayım. Evimde kullandığım temizlik ürünlerine ( alerjim olduğu için ve insan sağlığına çok zararlı olmasından dolayı ) çok dikkat ederim.Mutfağımda  sadece sirkeyi, karbonatı ve arap sabununu kullanırım.. Çamaşır suyunu çok ama çok ender kullanırım. Altı ayda bir evimi bize zarar vermediğini, ama olabilecek böcek ve haşereye de çok etkili bir ilaçla aralıklı olarak ilaçlarım. İlacın bir diğer özelliği de hiç leke ve koku bırakmaması. Duvarlara çekmece içlerine halı altına vs. rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine belirli aralıklarla evdeki yastık, yorgan, yatak ve minder gibi içinde toz, kir, mayt bulunabilecek eşyalarımı çok ucuza yaptırdığım büyük ebatta naylon bir torba içine alarak elektrik süpürgesiyle vakumlarım..Süpürgenizin su haznesinde bunları gözünüzle net bir şekilde görebilirsiniz..


Şu an  işlerin çoğunu bitirmenin keyfini yaşıyorum.  Ama tül ve beyaz iş perde dikimini  evde malzemem olmadığı için yetiştiremedim.
Eşime ait madenlerin / taşların bulunduğu şeffaf çerçeveye yer ayarlayamadım bekliyorlar.. Salonda geniş olan bir duvara Derya'cığımın işlediği kanava işi tabloyu koymayı tercih ettim nasıl çok güzel değil mi?

Sizlere daha  sonraki günlerde bahçemden ve elimizle yetiştirdiğimiz güzelliklerden bahsedip resimler ekleyeceğim..Sağlıkla kalın..

10 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

Canımmm bana kalsa 24 saat AtaTürk konuşurum AtaTürk yazarım. Benim için damarımda ki kan demek onunla ilgili her yorum başımın üstüne özellikle o resim orada bakışları için ve Bursa nutku bu günleri önceden görüp ne yapmamız gerektiğini söylemek için. Keşke bu aşkı tüm Türkiye yaşasa erkek kadın herkes yaptığı her işe aşık olmalı zaten. Hayatım tarifler heryerde var.
Pervaride olanlara şaşırdım diyemem aslında yıllarca kendi kardeşlerine amca kızlarına tecavüz edip sonra töre cinayeti adı altında kızlara iftira eden ve öldüren bir milletten bahsediyoruz. Benim en çok kızdığım birilerine yaranmak uruna her türlü ahlak yoksunluğuna göz yummak en acısı bu. Canım sen iste biz saatlerce konuşalım bu konuları ben AtaTürk ve Türk tarihi ve güncel olayları konuşmaya asla doymam :))) İyi ki almışsın beni izlemeye çok memnun oldum yorumuna ondan bu kadar uzadı cevap..

EV DEKORASYON HOBİ dedi ki...

Sevgili Şükran,İmrendim..Herşey cok güzel gözüküyor.Yazdıkların çok bilgilendirici.Benim de deterjana karşı alerjim var.Beyaz dekorasyon resimlerini de merakla bekliyorum.Sevgiyle kalın.Aida

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım ve hemşerim :) (bende ankaradayım ) Temizlikte kolay gelsin canım,bahar temizliği bana da lazım ama hep bir bahane bulup erteliyorum valla,bakalım ne olacak.Darısı başıma diyeyim :)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Öncelikle ziyaretiniz için teşekür ederim ..
Her zaman beklerim.
Ne güzel yaza temiz gireceksiniz.
Bende de var yapılacak bir sürü şey ama yaz başı gibi yapacağız sanırım eşim müsait olunca yani..
Güle güle sağlıkla kullanın temiz evinizi..
sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgi'ciğim çok teşekkürler darısı sana canım..

Esma Ercengiz dedi ki...

Şükran Abla beni de özendirdin. Haftasonu indirteceksin bana tüm dolapları..sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Canım benim, Yapılması gereken oldu mu benim aklım orada kaldığı için bir an önce halledip temizliğin ve düzenin keyfini yaşıyorum..Tercihini ona göre yap sende, Sevgiler canım..

Unknown dedi ki...

Ay anne herşey ne güzel gözüküyor,pırıl pırıl misler gibi olmuş!Ellerinize sağlık!Darısı başımıza:)

evcilik dedi ki...

ohhhh miss gibi koktu heryer,iyiki uğramışsınız bloguma bu misler gibi evi sık sık ziyaret edeceğim.
Herşey harika!!
sevgiyle kalın..

lezzettabağı dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili arkdaşım ya ne çabuk geliverdin böyle.. Tabiki görüşeceğiz, iyi hafta sonları..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı